Autor Wątek: Ocena sal konsolowych  (Przeczytany 1781 razy)

Offline Allu-FG

• Aktywny użytkownik
  • I'm a Wonderlust King!
    • FrontGracza
Ocena sal konsolowych
« dnia: 25 Paź 2009, 22:00:31 pm »
Witam.

Chciałbym dowiedzieć się od Was co podobało się Wam, a co nie w organizowanych przez nas oraz Inner World salach konsolowych. Co prawda możecie wspominać o tym w temacie "Po Porytkonie", jednak myślę że że ten dział będzie lepszy by bardziej się uzewnętrznić.

A więc - jak było?  :)
"There is a core and it's hardcore - All is hardcore when made with love - Love is a voice of a savage soul - This savage love is - Undestructable!"

www.FrontGracza.pl - Napędza Nas Pasja!

Offline Tuminure

• Użytkownik
  • **
Odp: Ocena sal konsolowych
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Paź 2009, 14:44:33 pm »
Było b. dobrze.

Na minus:
-Trochę mało starych konsol zostało podłączonych. Liczyłem na C64, amigę, atari...
-za dużo gier single playerowych. Star Wars TFU, Brutal legend, FEAR2... nie pamiętam czy coś jeszcze było ale z moich obserwacji ludzie w to nie grywali zbyt chętnie.
-Turniej Sekcji 8.
-Turniej niespodzianka, który w gruncie rzeczy zależał od szczęścia - sam turniej był ogólnie dobrze zorganizowany, sprzęt również nie sprawiał problemów - problem dotyczył gry, która nie zawsze była uczciwa ;).
-xboxy360 podłączane przez kable rgb zamiast przez vga.
-mało tekkena ;)
-turniej SC4 na x360 zamiast PS3 (jak było mówione wcześniej)
-turniej SC4 na padach, których stan był niezbyt dobry ;)

Na plus:
-ilość telewizorów lcd oraz konsol
-sprawnie przeprowadzone turnieje (nie wiem czy GH też było sprawnie przeprowadzone ;P)

Mimo tego, że jest tyle minusów (w stosunku do ilości plusów) to konsolówka i tak wypada bardzo dobrze. W gruncie rzeczy jedyne na co mogę ponarzekać to poziom graczy w Tekkena oraz SC4 poza turniejem, no ale... to akurat od was nie zależy ;).
« Ostatnia zmiana: 26 Paź 2009, 14:48:41 pm wysłana przez Tuminure »

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Paź 2009, 14:53:58 pm »
Faktycznie było trochę mało starych konsolek w stosunku do zapowiedzi. No i oczywiście za mało tekkena w tekkenie ;) Liczyłem że będzie trochę więcej konsolek ps2 (widziałem jedną, ale ja jestem ślepy więc wybaczcie jeżeli się mylę :)) i pogram w trójeczkę z ludźmi. No ale nic, piąteczka też była nie zła ;) Turnieje też wypadły dosyć ciekawie, także ogólnie konsolówkę oceniam na 4+ :)

Offline Allu-FG

• Aktywny użytkownik
  • I'm a Wonderlust King!
    • FrontGracza
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Paź 2009, 22:16:24 pm »
Tak właśnie myślałem że akurat te argumenty mogą się pojawić więc pozwolę sobie nas trochę wybielić  :)

-Trochę mało starych konsol zostało podłączonych. Liczyłem na C64, amigę, atari...

Jak było widać na wystawce w Chillout Zone mieliśmy trochę staroci, niestety problemem z nimi był fakt iż albo nie mieliśmy do nich okablowania (do niektórych cudeniek dopasować się nie da...) albo dostępne TV nie chciały współpracować (telewizory LCD mając podpięte do siebie konsole z 30 latami na karku, robią zwykle "WTF?!?"  ;D ).
Na początku na te konsole miał być oddzielny pokój, ale jako że liczba atrakcji się rozrosła to musieliśmy je wcisnąć do nas - staraliśmy się połączyć je najbardziej efektywnie.

-za dużo gier single playerowych. Star Wars TFU, Brutal legend, FEAR2... nie pamiętam czy coś jeszcze było ale z moich obserwacji ludzie w to nie grywali zbyt chętnie.

Czasem po prostu inaczej się nie dało... Zwłaszcza gdy padały pady a nie było w zasięgu żadnych zamiennych baterii.
Co do Brutal Legend to musiało lecieć gdyż to jeden z warunków od EA - ale ta akurat gra była zabawna również dla patrzących co sam potwierdzam  ;D Byli nawet giganci grający w nią bez dźwięku i bez włączonych napisów!  :o

-Turniej Sekcji 8.

Uwież że wkurzyło nas to jeszcze bardziej niż Was...

-Turniej niespodzianka, który w gruncie rzeczy zależał od szczęścia - sam turniej był ogólnie dobrze zorganizowany, sprzęt również nie sprawiał problemów - problem dotyczył gry, która nie zawsze była uczciwa ;).

Tu się nie zgadzam! Turniej zależał od zręcznych palców oraz dobrej koordynacji ręka-oko  :)
Wszystkie gry z tamtych lat oszukują  ;)

-mało tekkena ;)

Dla jednych to zaleta  ;)

-turniej SC4 na x360 zamiast PS3 (jak było mówione wcześniej)
-turniej SC4 na padach, których stan był niezbyt dobry ;)

Miał rozgrywać się na PS3! Niestety trzy godziny po rozpoczęciu jedna z naszych (a konkretnie moja...) padła... Mógł być na X360 albo wcale  :-\
"There is a core and it's hardcore - All is hardcore when made with love - Love is a voice of a savage soul - This savage love is - Undestructable!"

Offline Tuminure

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Paź 2009, 14:29:59 pm »
Tak właśnie myślałem że akurat te argumenty mogą się pojawić więc pozwolę sobie nas trochę wybielić  Uśmiech
Nie chodzi o to by się wybielać (lol ale to brzmi :P), bo tak jak napisałem konsolówki wypadły bardzo dobrze (zresztą... to chyba najlepsze atrakcje tego konwentu). Wiem też, że nie odbycie się turnieju Sekcji 8 to wina ludzi z topware (czy jakiejś innej firmy...), jednak mimo wszystko to wpływa negatywnie na ocenę ogólną konwentu.
Tu się nie zgadzam! Turniej zależał od zręcznych palców oraz dobrej koordynacji ręka-oko
Nah. W tej grze powstaje wiele sytuacji kiedy po prostu NIE da się nie stracić życia (bez względu na umiejętności). Przykład? Kolorowe ufo pojawia się całkiem po lewej stronie, a po jego zestrzeleniu pojawia się całkiem po prawej stronie... na poziomach 8/9 nie ma szans przejść czegoś takiego ;).
Dla jednych to zaleta
Imo konsolówka powinna być dla każdego. Trochę bijatyk, trochę ścigałek, trochę platformówek, trochę gierek na wii (imo ta konsola ma "swój gatunek gier").

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Paź 2009, 17:49:06 pm »
Imo konsolówka powinna być dla każdego. Trochę bijatyk, trochę ścigałek, trochę platformówek, trochę gierek na wii (imo ta konsola ma "swój gatunek gier").
No ale co innego trochę bijatyk (które były) a co innego trochę Tekkena (konkretny tytuł :P) bo tutaj bardzo wkraczamy w kwestię indywidualnych gustów (wyższość jednego tytułu nad drugim, lub jego obowiązkowość :P).

-- Jamnik Pucek

Offline Allu-FG

• Aktywny użytkownik
  • I'm a Wonderlust King!
    • FrontGracza
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Paź 2009, 10:25:29 am »

No i wydaje mi się że tak właśnie było. Swoją drogą kiedy ktoś poprosił o daną grę to ją odpalaliśmy - również Tekken'a  :)