Autor Wątek: A za rok powinno być...  (Przeczytany 4671 razy)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
A za rok powinno być...
« dnia: 25 Paź 2009, 17:13:48 pm »
...czyli - na gorąco - Wasze przemyślenia odnośnie atrakcji, gości i wszystkich innych przyjemności, które powinny znaleźć się na przyszłorocznym Porytkonie.

"Fishy go pook pook pook"

Offline blackithilien

• Nowy użytkownik
  • *
    • Deviant
Odp: A za rok powinno być...
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Paź 2009, 11:04:10 am »
A za rok... jeśli znów będę siedzieć na sklepiku powieszę tam ogromną kartkę 'wchodzić w ilości nie większej niż 5 osób na raz' XD
' Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów...'

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Paź 2009, 14:40:03 pm »
Za rok powinien być trochę łatwiejszy konkurs znajomości op/ed z anime, bo w tym roku Tenchi kosił niemiłosiernie swoimi kawałkami  ;) Znałem tak 1 na 10 - to było okrutne :(... :D

Offline Tuminure

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Paź 2009, 14:56:20 pm »
1. Więcej atrakcji. Na wypadek gdyby nie odbyło się tyle co w tym roku.

2. Mniej błędów w książeczce (o których to napiszę gdzieś i kiedyś). Dziewczyna uświadomiła mnie, że za niektóre z błędów w książeczce można zapłacić ładne kary. Nic tylko brać i odwiedzić komisariat :P.

3. Inne nagrody. Wiele nagród to po prostu nic nie warte śmieci (głównie mówię o książkach typu "Tom Cruise - cośtamcośtam" i grach typu "Farmer").

PS. Rok temu konwent był duuuużo lepszy (nie licząc konsolówki). Zgodnie z moimi przewidywaniami, mangowcy się nudzili. Pierwszy raz widziałem by ktoś na konwencie grał w grę w stylu "państwamiasta" na korytarzu z nudów.
« Ostatnia zmiana: 26 Paź 2009, 15:06:37 pm wysłana przez Tuminure »

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Paź 2009, 15:07:36 pm »
Wiele nagród to po prostu nic nie warte śmieci (głównie mówię o książkach typu "Tom Cruise - cośtamcośtam" i grach typu "Farmer").
Z tą biografią Toma Cruisa jest śmieszna rzecz - autorem tej ksiażki jest Andrew Morton :D. Czy komuś się imie i nazwisko tego gościa z kimś kojarzy? :D Mnie się wydaje, że to przez podobieństwo imienia i nazwiska, dostaliśmy taką o to ksiażkę na nagrody... :P

-- Jamnik Pucek

Offline Kayomi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Paź 2009, 15:47:07 pm »
PS. Rok temu konwent był duuuużo lepszy (nie licząc konsolówki). Zgodnie z moimi przewidywaniami, mangowcy się nudzili. Pierwszy raz widziałem by ktoś na konwencie grał w grę w stylu "państwamiasta" na korytarzu z nudów.
1. Ja grałam xD Nie no, faktycznie było mało atrakcji dla mangowców, chociaż stanowili zdecydowanie większą grupę od fantastów. Na dodatek część z nich (atrakcji) została odwołana :(
2. Za rok cosplay powinien być gdziekolwiek indziej, tylko nie w piwnicy.
3. Fajnie by było, gdyby w tabelce w informatorze były zawarte wszystkie atrakcje np. nikt nie wiedział gdzie jest cosplay ani koncert.
4. Żeby konkurs na bisha odbywał się w jakieś większej sali, jako że jest to konkurs znany i najchętniej odwiedzany xD Myślałam że się normalnie tam uduszę xD
5. Już ostatnie, chciałabym aby wpuszczanie konwentowiczów było lepiej zorganizowane. Wychodziło na to, że ci którzy nie płacili przedpłaty, wchodzili szybciej od tych, którzy takowe zrobili. Listy były dość chaotyczne, wszyscy byli na nich randomowo wpisani. Szukanie czyjegoś nazwiska w niepoukładanym stosie kartek nie jest przyjemne ani dla uczestników, ani dla orgów. Oczywiście wysyłam spory szacun do orgów, którym w ogóle chciało się to robić. Jakby osoby na liście były ułożone alfabetycznie, albo miałyby numerki, to na pewno wszystko by poszło sprawniej :)
To wszystko :) Poza tym było świetnie ;)

Offline FoolECK

• Nowy użytkownik
  • *
  • Flecikiem zwany
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Paź 2009, 15:54:10 pm »
Pierwszy raz widziałem by ktoś na konwencie grał w grę w stylu "państwamiasta" na korytarzu z nudów.

Hie, hie, też grałem :P. yyy... Tybet! ;) A tak nawiasem mówiąc, przydałby się za rok blok Star Wars. Oraz inny prowadzący Cosplaya, bo ten sympatią nie pałał :|.

Offline kuras234

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Paź 2009, 17:39:21 pm »
Marudzicie jak nie było nic ciekawego dla mangowców to zawsze można było się przejść dla atrakcje dla fantastów, które tez były fajne (jestem mangowcem żeby nie było wątpliwości)...

Informator no miał pewne niedociągnięcia chociażby sala projekcyjna była zaznaczona jako sala prelekcyjna... A co do oznaczenia gdzie cosplay i koncert będzie to wystarczyło przejrzeć informator tam było wszystko napisane...

Co do uwagi na temat przedpłat fakt to było trochę chore że wszedłem chyba z 20 min później niż znajomi którzy nie mieli wykupionej akredytacji...

Offline Kiriki-kun

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Paź 2009, 17:50:47 pm »
Z mojej strony mogę poprzeć większośc przedmówców, a szczególnie czas wejścia. Dodałbym jeszcze bony o mniejszej wartości, któe znacznie łatwiej wygrać, za któe można kupić przypinkę, jakąś tanią figurkę, pocztówkę itp. itd. Ja bym bardzo chętnie przypinke kupił, ale się nie dało. Trochę z oznaczeniem sal było kłoptu (wyżej wspomniany koncert, czy sala projekcyjna). Nigdzie też nie znalazłem żadnej informacji na temat sesji RPG, któe mają się odbyć. Sale konsolowe można było rozbić na 3. Nie mówie tu o zwiększeniu ilości atrakcji, ale czasem był tam taki tłok, że mozna się było udusić. I sale komputerowe były zamknięte. A szkoda. Z tych bardziej niemozliwych do osiągnięcia rzeczy, to 3 zestawy do guitar hero :)

Offline Prorok

• Nowy użytkownik
  • *
  • Mangekyou Sharingan!
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Paź 2009, 22:20:33 pm »
Za rok powinien być trochę łatwiejszy konkurs znajomości op/ed z anime, bo w tym roku Tenchi kosił niemiłosiernie swoimi kawałkami  ;) Znałem tak 1 na 10 - to było okrutne :(... :D

Prawda ;D

Offline cpt. Misumaru Tenchi

• Aktywny użytkownik
  • Bloodstained black rabbit is watching you.
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Paź 2009, 22:29:04 pm »
Nie spodziewałem się że tak kiepsko wśród mangowców ze znajomością anime... :P Tym bardziej że w utworach był totalny przekrój od lat 80-tych aż po serie które obecnie wciąż są emitowane.
Loli time is anytime and anytime is loli time.

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Paź 2009, 22:54:10 pm »
Hmmm...

1. Miejscówka równie cool, ale żeby mapka była bardziej zrozumiała... ciężko było się czasem zorientować w lokalizacji... a jakby miejscówka była ta sama, to już uber cool by było.
2. Trochę lepszy obszar na cosplay i lepsze przygotowanie.
3. Kosze na śmieci - jesteśmy bałaganiarze, ale help nam w porządkowaniu xD
4. Mniej chłodna pora na konwent proooszę!! Sierpień/wrzesień jeszcze przejdzie... albo coś na wiosnę/przedlecie xD
5. Inny system identów - te przyczepiane są naprawdę irytujące...
6. Może atrakcje w stylu "Fantaści przekonują mangowców do swojego bloku", gdzie taki mangowiec "fantasy-noob" mógł liznąć w łagodny sposób fantastyki (pewno od tego są panele z bloku fantasy, ale może coś bardziej ogólnego i powierzchnownego?)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Paź 2009, 23:01:34 pm »
5. Inny system identów - te przyczepiane są naprawdę irytujące...

Myślało tak 9/10 orgów, ale zostaliśmy przegłosowani :P

6. Może atrakcje w stylu "Fantaści przekonują mangowców do swojego bloku", gdzie taki mangowiec "fantasy-noob" mógł liznąć w łagodny sposób fantastyki (pewno od tego są panele z bloku fantasy, ale może coś bardziej ogólnego i powierzchnownego?)

Fajny pomysł! :)

"Fishy go pook pook pook"

Offline Aczan

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Paź 2009, 23:30:40 pm »

Oraz inny prowadzący Cosplaya, bo ten sympatią nie pałał :|.
Heee dobre.. Kain groźny.. hmm.. (lol) Może i tak wygląda, ale wprawę w prowadzeniu ma ;)
A do konkursów Tenchiego trzeba się przyzwyczaić, nauczyć lub mieć Baloo jako support :D  8)

Offline FoolECK

• Nowy użytkownik
  • *
  • Flecikiem zwany
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Paź 2009, 23:59:52 pm »

Również uważam to za dobry pomysł. Sam jako fantasta postarałbym się coś przygotować dla nieobeznanych w naszym uniwersum mangowców ;).

Oraz inny prowadzący Cosplaya, bo ten sympatią nie pałał :|.
Heee dobre.. Kain groźny.. hmm.. (lol) Może i tak wygląda, ale wprawę w prowadzeniu ma ;)

Szczerze mówiąc, nie chodziło mi tutaj o groźny wygląd - sam uważam, że taki przerażający nie był. Ale oglądając go pierwszy raz w roli prowadzącego, mam zupełnie inne zdanie, co do jego doświadczenia. Może i nie jestem mangowcem, ale dało się zauważyć kaleczenie ksywek i imion postaci. Poza tym, niektóre tanie żarty zupełnie nie pasowały mi do założeń cosplaya. Również nie spasował mi jego image, a konkretniej (tak, wiem, bardzo czepialski jestem) baseballówka w której wyglądał co najmniej dziwnie jak na prowadzącego.