Autor Wątek: Wrażenia, opinie i inne takie ;)  (Przeczytany 16228 razy)

Offline Tańczący Budyń

• Nowy użytkownik
  • *
  • Tekst bardzo osobisty
Odp: Wrażenia, opinie i inne takie ;)
« Odpowiedź #60 dnia: 28 Paź 2009, 19:53:17 pm »
Albo wpakować w to ochronę, aby za jej pomocą wypierdzielać na przykład takiego nie grzecznego konwentowicza ]:-> coś ta ochrona robić musi.
I, oczywiście, piszę się na to trzema rękami.
HEJ! Ty! Tak, TY! GDZIE TY KU*WA MASZ IDENTA?!

Offline Gandi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 28 Paź 2009, 20:09:50 pm »
To wtedy ja podziękuję za taki konwent ;)

Na kilku innych imprezach przekonałem się, jak wygląda grupka ludzi, której dali broń asg i dużą władzę oraz gdzie tacy ludzie mają resztę uczestników. Na prawdę, jeśli wyglądałoby to tak, jak obawiam się, że mogłoby, to nie pojechałbym na taki konwent.

Offline KAIN

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Paź 2009, 20:37:59 pm »
Cosplay

Dzięki wielkie dla:

- Uczestników Cosplayu, którzy stawili się na Cosplay, uczestnili w nim i weszli na scenę ;). Mam nadzieję, że pojawicie się na Cosplayu nieraz i to z jeszcze lepszymi strojami i lepszymi występami,
- Obsługi technicznej, którzy słuchali się mnie :D i puszczali muzykę na mój znak. Fajnie się z wami współpracowało :),
- Dwóch moich znajomych, które poświęciły swój cenny czas i zapanowały nad szalejącymi Cosplayowiczami "z tyłu sceny". Robiły to charytatywnie, mimo, że płaciły za wstęp.
- Widowni, która mimo ścisku i niedogodnych warunków, kibicowali uczestnikom,

I oczywiście gratulacje dla zwycięców!

A rachunek sumienia to już na własną rękę :).

P.S. Może kiedyś zaśpiewam. Ale muszę w tym celu przygotować sobie jakiś kawałej :P

Offline Fuyu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Paź 2009, 20:52:06 pm »

Na kilku innych imprezach przekonałem się, jak wygląda grupka ludzi, której dali broń asg i dużą władzę oraz gdzie tacy ludzie mają resztę uczestników. Na prawdę, jeśli wyglądałoby to tak, jak obawiam się, że mogłoby, to nie pojechałbym na taki konwent.

Yup. Bywają wtedy zgrzyty. Ktoś dostaje broń i myśli, że może WSZYSTKO...
Naprawdę - po co kombinować ze specjalnymi jednostkami, OCHRONA wystarczy...

Offline Dazer

• Nowy użytkownik
  • *
  • Gagatek xD
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Paź 2009, 20:58:14 pm »
Dobra to i ja napisze coś od siebie.

No to zaczniemy od... właściwe nie wiem ;/ Zacznę od szkoły. Duża i przestronna idealna na konwent. Przyrznice nie najgorsze :D ale nie wiem czemu często puste ? Sale też dobre , tylko szkoda że tak porozbijane.Ale nic:d

Jak zauważyłem mimo iż nie akredytacja pracowała na kartkach trzeba było im przyznać że sprawnie im to szło i brawo dla nich za to.

Helprzy jak helperzy :d. Moje słowa uznania dla Bąka za ogarniecie wszystkiego, Szczecina że wszystkich trzymał krótko, dla pana z bródką który załatwił oświetlenie i kable (wybacz ale nie pamiętam ksywki), Kaina za śmieszny Cospaly, Króka Proboszcza oraz Nyuu za rozkręcenie imprezy, oraz dla chłopaków od pokazów samurajów :P

Cosplay mógł odbyć się w innym miejscu, ale no nic dobrze wyszło. Dziękówa dla Kaina za pogawędki :p i następnym razem puszcze coś lepszego. Znów mi się udało pościć Carmaladance :P Rockoteka b dobrze wypadła , oświetlenie zdało test a nagłośnienie nie do końca.

Na żadnym panelu oraz prelekcji nie byłem. Krążyłem po szkole to tu i tam :P Czesto byłem w DDR roomie :P(szkoda ze d PiU nie było ).

Jak zawsze socjal najlepszy :D

I ocenka. Jako iż jestem miłośnikiem M&A to fantastyka nie jest mi obca.
Konwent zaliczam do udanych mimo iż była "woda ognista" i osoby które trochę przeholowały powinny sie trochę zastawić na drugi raz. Organizacja też dobra , szkoda że  sprzętu brakowało , ale myśle że i że zwykli ludzie byli zadowoleni. A opinie na ACP sa pisane przez osoby które siedzą w M&A od dawna oraz były nie niajednym konwencie ,oraz iż oceniali cześć bradziej mangową niż fantastyczną :D

Mam nadzieję że za rok będzie lepiej i znów sie zobaczymy.
Pozdrawiam Dazer
aVe
gg:5778934

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Paź 2009, 21:25:50 pm »

Yup. Bywają wtedy zgrzyty. Ktoś dostaje broń i myśli, że może WSZYSTKO...
Naprawdę - po co kombinować ze specjalnymi jednostkami, OCHRONA wystarczy...

True true... wystarczyłyby 2-4 osoby więcej, które patrolowałyby teren szkoły mając wyznaczone konkretne cele które wcześniej ktoś wypisał. Jakakolwiek broń byłaby tylko kłopotliwa gdyby doszło do jakiejś szarpaniny.

Na żadnym panelu oraz prelekcji nie byłem. Krążyłem po szkole to tu i tam :P Czesto byłem w DDR roomie :P(szkoda ze d PiU nie było ).

Ha widziałem, jak tam wymiatałeś ;) Wszedłem ze znajomymi potupać, popatrzyliśmy, zrobiliśmy takie duże mangowe oczy po czym się ulotniliśmy :P Chyba jeszcze muszę dużo poćwiczyć zanim wejdę na konwencie do pokoju DDR (przez cały konwent nie widziałem na macie większego lamera ode mnie :D).

Offline Gosia;D

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Paź 2009, 21:44:08 pm »
Chyba jeszcze muszę dużo poćwiczyć zanim wejdę na konwencie do pokoju DDR (przez cały konwent nie widziałem na macie większego lamera ode mnie :D).
Chyba nie byłeś w pokoju DDR wtedy kiedy ja próbowałam swoich sił, do tego na najniższym poziomie. Porażka. Ale potem było coraz lepiej, więc trzeb ćwiczyć i da rade:)
Varium et mutabile semper femina :)

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Paź 2009, 21:59:22 pm »
Kurde a tyle razy tam przychodziłem, widać nie trafiłem na ten moment, a tyle czekałem na odpowiednią osobę do pary na DDR :( No nic, może kiedyś nadarzy okazja, żeby razem potupać na odpowiednim poziomie trudności :)

Offline Asou_chan

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Paź 2009, 21:59:55 pm »
No więc tak. Czas i na mnie ^^

Ogólnie konwent zaliczam do udanych.

Na wielki PLUS zaliczam konsolówkę Inner Worldu, w której mnóstwo czasu przesiedziałam, i dzięki temu w niektórych momentach się nie nudziłam.

Z programu Porytkonowego skorzystałam trzy razy - byłam na Whose Line, panelu o haremówkach anime i turnieju Guitar Hero 5.
Reszta to czysty social ;)

Niestety muszę ponarzekać na samo otwarcie wpuszczania na konwent. Ponieważ ja i wielu ludzi mieliśmy przedpłaty, gdy doszlismy do akredytacji dla zarezerwowanych to powiedziano nam, że dla nas znajduje się wejscie po drugiej stronie. Lekko zszokowani poszliśmy tam, a tam nas uprzejmie poinformowali ( ;)  ), że to z drugiej strony nas się sprawdza (tam skąd nas przysłano). Dopiero po interwencji u Jassminy, przyniosła ona listy osób z rezerwacjami i przedpłatami.
Ale okej. rozumiem. po prostu konwentowe zamieszanie xd - jednak to potrafiło trochę zdenerwować.

Ale na przyszłosc, tak jak niektórzy już powiedzieli - ułóżcie rezerwacje alfabetycznie. Współczuje heleprom w akredytacji, którzy musieli szukać tych wszystkich nazwisk...

Pomysł ze sklepikiem konwentowym był bardzo fajny. Niestety, kiedy dostałam PORY po turnieju GH5 w niedzielę w nocy, to rano już nie mogłam liczyć na żadne satysfakcjonujące nagrody, prócz kilkunastu przypinek Porytkonu oraz gier typu "Wilki i Owce". Niestety, a miałam aż do wydania 400.000 porów...

Mimo niektórych niedociagnięć, jak i trochę wstawionego Diabła, o których nie będę wspominać, bo i tak każdy wie, to konwent zaliczam to udanych. Ludzie byli świetni, a i obecność fantastów - których notabene pozdrawiam - była ciekawa. Fajnie poznać ludzi z innymi zainteresowaniami, ale równie nakręconych jak mangowcy ^^

Noi najbardziej dziękuje ludziom z turnieju GH5! Jesteście świetni. Rili xD
BTW. Kazan - pamietaj ;D Zrewanżuję się ^.^

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Paź 2009, 22:10:49 pm »
"Wilki i Owce".
Wilki i owce to bardzo dobry tytuł, o czym świadczy chociażby przyznana mu w 2007 roku nagroda "Gra roku" ;) . Inne tytuły granny może faktycznie nie zachwycają, ale "Wilki" to raczej nie pole do narzekania ;) .
Ale ogólnie fakt, niewiele zostało w sklepiku w niedziele. Ogólnie cała jego organizacja na za rok do poprawy :) .

Offline Headcrush

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Paź 2009, 22:12:56 pm »
a kto tu mówi żeby dawać ludziom repliki jeezuuu. Sam łaziłem z repliką, w mundurze, tak jak Szczecin, ale mieliśmy wypięte baterie i puste magi:/ i sam się czepiałem każdego człowieczka z repliką czy ma wypiętą batkę i pusty mag - tak było napisane nawet w regulaminie - wiem bo pisaliśmy razem. I nie ma mowy o żadnym strzelaniu w środku budynku! Nie filozujcie aż tak... aj taka ochrona jak teraz ma być za rok to już wiem, że i tak będę musiał robić to co robiłem na tym konwencie... Wiem że LICENCJONOWANA OCHRONA MUSI BYĆ. Ale jeśli oni nie wypełniają swoich obowiązków... należało by powołać niezależną grupę ludzi którym poprostu by ZALEŻAŁO na porządku na konwencie a nie na opier*alaniu się w czasie pracy.

Offline Gandi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Paź 2009, 22:29:26 pm »
a kto tu mówi żeby dawać ludziom repliki jeezuuu. Sam łaziłem z repliką, w mundurze, tak jak Szczecin, ale mieliśmy wypięte baterie i puste magi:/ i sam się czepiałem każdego człowieczka z repliką czy ma wypiętą batkę i pusty mag - tak było napisane nawet w regulaminie - wiem bo pisaliśmy razem. I nie ma mowy o żadnym strzelaniu w środku budynku! Nie filozujcie aż tak... aj taka ochrona jak teraz ma być za rok to już wiem, że i tak będę musiał robić to co robiłem na tym konwencie... Wiem że LICENCJONOWANA OCHRONA MUSI BYĆ. Ale jeśli oni nie wypełniają swoich obowiązków... należało by powołać niezależną grupę ludzi którym poprostu by ZALEŻAŁO na porządku na konwencie a nie na opier*alaniu się w czasie pracy.

Nie chodzi mi absolutnie o strzelanie. Mam na myśli efekt psychologiczny, który taka broń wywiera zarówno na osobie, która ją nosi, jak i na otoczeniu. Sam bywam ochroniarzem na jednym z krakowskich festiwali i bardzo podoba mi się podejście naszego szefa (od razu mówię, że nie jest to profesjonalna, licencjonowana ochrona). Najlepszym strojem dla ochroniarza jest garnitur. Jest to strój, który budzi największy szacunek przy najmniejszej agresji. Ale nie mam zamiaru wnikać w funkcjonowanie ochrony na konwentach, bo to nie moja sprawa. Jeśli będę kiedyś jakiś organizował - wtedy się zastanowię.
Bardziej chodzi mi o jedno. Dużo można zdziałać kulturą. Ludzie na konwentach to w większości ludzie otwarci i bezproblemowi (no powiedzmy ;) ). I nieraz można powiedzieć coś w delikatny sposób, aby odniosło swój sukces. Piję tu konkretnie do ochroniarza (umundorowanego i z bronią), który wszedł do naszej salki z tekstem "Kto Wam pozwolił napisać, że sala jest rezerwowana?! Który to zawiesił?! Macie to zerwać i to natychmiast!" Nie chodzi mi o analizowanie całej tej sytuacji, ale to samo można było ująć w innych słowach, na przykład "Słuchajcie, nie można rezerwować sobie sal, bo i tak nie ma miejsca i ludzie śpią po korytarzach. Zdejmijcie proszę tę kartkę, bo później wszystkie narzekania pójdą na organizację." I ton inny, i wydźwięk inny, a i kartkę bym zdjął od razu bez dalszego narzekania.
Trochę się rozpisałem, ale przesłanie do ochrony jest krótkie: więcej kultury, mniej agresji.

Offline Headcrush

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Paź 2009, 22:34:03 pm »
Gandi, ja rozumiem;) ale czytając pospiesznie posty zauważyłem że ktoś napisał o wpakowaniu serii w takiego konwentowicza niegrzecznego:P i chodziło mi o to że nie każdy to może zrozumieć jako żart;P więc ogólnie prostuje to:D

Offline Dazer

• Nowy użytkownik
  • *
  • Gagatek xD
« Odpowiedź #73 dnia: 28 Paź 2009, 22:35:28 pm »

Ha widziałem, jak tam wymiatałeś ;) Wszedłem ze znajomymi potupać, popatrzyliśmy, zrobiliśmy takie duże mangowe oczy po czym się ulotniliśmy :P Chyba jeszcze muszę dużo poćwiczyć zanim wejdę na konwencie do pokoju DDR (przez cały konwent nie widziałem na macie większego lamera ode mnie :D).
Powiem ci iż ja
Primo nie wymiatam , skacze ma 8 a 9 to prawie nie mój poziom.
Wole PiU niż DDR-a ,  jak sie nie ma tego czego sie lubi lubi sie to co sie ma ;)
Na konwencie tańczenie jest jedną z wielu przyjemności :d więc sie nie wstydź :P

aVe
gg:5778934

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Paź 2009, 00:52:37 am »
Wiesz, ja skaczę na 3-4 max więc, to co się wyrabiało w sali to dla mnie czysta abstrakcja :) No nic, może następnym razem się skuszę ;)