Autor Wątek: Wrażenia, opinie i inne takie ;)  (Przeczytany 16227 razy)

Offline Gosia;D

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Wrażenia, opinie i inne takie ;)
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Paź 2009, 22:21:06 pm »
Konwent był świetny, bo byli świetni ludzie. Jeśli ktoś marudzi to trudno(może nie potrafi się bawić)
  Dość często poruszna kwestia to kwestia helperów
ominę już fakt, że dowolny helper, który nic nie robił (a podkreślę, że tych było chyba więcej niż samych konwentowiczów...) zapytany ''ej weź...zastąp może jednego z nas, co? Bo my tutaj już chyba 10 godzinę siedzimy'' odpowiadał, że nie ma ochoty/czasu/nie chce mu się czy coś w tym guście. Wynikiem tego był fakt, że na stanowisku siedziały non stop te same osoby - i tutaj ukłon w kierunku nich
Nie zgadzam, się z tą opinią bo sama byłam helperem i jako jedna niewielu była zapisana w rozpisce godzin do siedzenie na akredytacji. Gdy przyszłam na akredyte (i potem jakieś 5 razy) zapytać się czy nie zmienić kogoś każdy odmawiał.

Atrakcje, mimo, że kilka się nie odbyło, były świetne. Nie można było się nudzić, jeśli tylko chciało się ruszyć i sprawdzić co jest w informatorze.

Co do organizarów uważam, że zrobili kawał dobrej roboty :) Dziękuje Wam!!!. Kolejny Porytkon okazał się sukcesem! Może było kilka niedociągnięć, ale wątpie że wynikały z Waszej winy a nawet gdyby było inaczej, to cóż, każdy jest człowiekiem.;DWszyscy powinni bić pokłony w Waszą strone, że zorganizowaliście Porytkon.

"Nie mogę Ci pomóc, jestem koniem"
Hasło z I konkurencji Porytpiady. Wszyscy który słyszeli osobę, która to pierwsza powiedział, wiedzą jak duży jest komizm tej sytuacji.  ;D
Varium et mutabile semper femina :)

Offline Eileen

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Paź 2009, 22:23:59 pm »
tylko fakt że istnieje magia pozwolił mi go doprowadzić do końca  ;)
"... bo to jest magia, a z magią się nie dyskutuje!"  ;D

Gry na bank by nie było jako nagroda (premiera dopiero za jakiś czas)
Noo, zawsze mogli dać jakiś preorder ;) (kupon na odebranie po premierze czy cuś, mogliby się bardziej wysilić)
« Ostatnia zmiana: 26 Paź 2009, 22:33:41 pm wysłana przez Eileen »

Offline Allu-FG

• Aktywny użytkownik
  • I'm a Wonderlust King!
    • FrontGracza
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Paź 2009, 22:25:21 pm »
Będzie pozytywny odzew to na pewno pomyślę nad kontynuacją  ;D
"There is a core and it's hardcore - All is hardcore when made with love - Love is a voice of a savage soul - This savage love is - Undestructable!"

www.FrontGracza.pl - Napędza Nas Pasja!

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Paź 2009, 22:46:31 pm »
Wypowiem się jako weteran pewnej puli konwentów (w tym zeszłorocznego Porytconu) w formie dość uproszczonej:

Plusy:
+Miejscówka - jak ostatnio - duża, wypasiona, fajna
+Konsolówki - Spełnione marzenie (zagrać w Brutal Legend), dużo sprzętu i można zawsze wbić pograć
+Atmosferka - wszędzie przyjaźnie, można pogadać z każdym i nikt nie przyczepia się
+Nagrody - niezły wybór i dużo punkciorów za konkursy leciało
+Ludzie z karcianek - miło było się nauczyć grać w Magica i dostać darmowy starter (może ktoś kiedyś partyjkę na kolejnej edycji?)

Minusy:
-Cosplay - faktycznie wysłanie ludzi w takie miejsce i zrobienie takiej sceny to był poważny błąd... cosplayerzy mimo wszystko wymagają większego szacunku (nie mówię o sobie tylko o innych, którzy tworzą porządnejsze produkcje)
-Śmieci - Przyznaję się - moja wina też w tym jest...
-Lekka nuda - TO już naprawdę moja wina... muszę tchnąć w siebie więcej mocy fantastów
-Nagrody - za szybko udostępnione i ludzie co fajniejsze fanty pozbierali...

Dziękuję:
-Ekipie organizującej cały konwent
-Ludziom, którzy zajmowali się poszczególnymi jego elementami
-Wszystkim, z którymi mogłem się dobrze bawić

Przepraszam wszystkich za moją dezercję i to, że przeze mnie nie odbył się konkurs Bleachtardowski o 14 w niedzielę.

Offline Żarówka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Paź 2009, 08:45:27 am »
Przede wszystkim: FANTAŚCI DZIĘKUJĄ MANGOWCOM ZA DZIEWCZYNY!
Poza tym:
Porytkon 3 i 1/3 byl wy**bany w kosmos. Świetne konkursy, z których większość zaliczyłem :) Fontanna szczęścia rządziła :) Rockoteka i melanż w parku wyśmienity :) Cudowność wprost się wylewała :)
Zasmuciła mnie jedynie drobna cenzura na prytym konkjursie :0
Generalnie konwent świetny!
Pozdrawiam

Offline borg

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Paź 2009, 10:14:19 am »
Przede wszystkim wielkie podziękowania dla mieszkańców z sali Sharaku (z której to sam Sharaku się później ulotnił) - za miło spędzony weekend, wysoką integracje i rozmowy o "anime, życiu, religii, literaturze polskiej i monitorach LCD"  :D

Sam Porytkon jak zwykle był poryty  ;D
« Ostatnia zmiana: 27 Paź 2009, 10:22:22 am wysłana przez borg »

Offline pcela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Paź 2009, 12:30:18 pm »
Cóż. Konwent ten zapamiętam na długo, ale nie ze względu na fantastyczną atmosferę, tylko dlatego, że zarąbali mi w autobusie miejskim portfel (czyli pieniądze, dokumenty, karty) . Tak więc po konwencie jestem nieźle w plecy, ale sam konwent uważam za udany.

Offline Krath

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Paź 2009, 15:11:40 pm »

To może ja też się wypowiem. Choć może nieco po czasie. xD
Konwencik jak dla mnie świetny. Jak w zeszłym roku właściwie. ;) Dla mnie Porytkon jest jak na razie jedynym konwentem, na którym ani przez chwilę się nie nudziłam. Atrakcji tyle, że można jedynie żałować, że nie da się rozerwać.

Z minusów to wydaje mi się, że jakoś DDR i Ultrastar były "schowane" przed oczami postronnych. Nie wiem czy to wina umiejscowienia, sali, która wydawała się być malutka, czy wiecznie zamkniętych drzwi. W każdym bądź razie nie zapraszały do zabawy tak jak w zeszłym roku.

Tak przy okazji wspomnę jeszcze o sprawie, która mnie (i nie tylko mnie) do białej gorączki doprowadziła.  ^^" Z naszego (twórców programu) pokoju zniknął jedyny czajnik jaki posiadaliśmy. Podkreślam JEDYNY, bo takie urządzenie, jak każdy wie, na konwencie jest na wagę złota. Zniknął samoistnie, w niewiadomych okolicznościach, by w końcu odnaleźć się następnego dnia w sali Ultrastara. Wszystko mogę zrozumieć, ale uprowadzenie czajnika w takich okolicznościach to jawna złośliwość. Tym bardziej, iż wystarczyło spytać o niego właścicieli, pożyczyć i oddać po wykorzystaniu...

No dobra, dość tego zacietrzewienia...
Prysznice były jakie były, ale mi tam się podobało. :P Miały swój klimat, a i zawsze miał kto plecy umyć... ;)

Największą przyjemność natomiast sprawił mi LARP "Freak show". Jak dla mnie był po prostu fenomenalny! Świetny klimat, utrzymujący się od początku do końca. Nie dość, że muzyka przyprawiała o dreszcze, to jeszcze śledząca każdy nasz ruch kamera, przywiercała do krzeseł. No i Sebastian! Snujący(a) się jak widmo po sali, sprawiał(a), że włosy stawały na karku. Akcja nie pozwalająca na chwilę nudy, wyrwała graczy z naszej rzeczywistości, tak że obudziłam się dopiero po ponad czterech godzinach od rozpoczęcia. Postacie "z pazurem" - świetnie stworzone. Krótko mówiąc: REWELACJA!
PBF: Praska Noc www.praskanoc.f3d.pl

Offline Reverant

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Paź 2009, 18:28:00 pm »
Potwierdzam Larp Freakshow niszczył w całości. Wielki respect dla twórców i pozdrowienia dla współgraczy. Jest już parę nocy po konwencie a ja ciągle myślę tylko i wyłącznie o tym larpie. Ba! Jak słyszę oklaski to mam gęsią skórkę. Każdy nawet najmniejszy element (prośba o podkręcenie ogrzewania, rozmowy z psychologiem) składał się w prawdziwe arcydzieło. Naprawdę kto nie był ma co żałować. Mam nadzieje, że filmik powstanie.

Konwent jak dla mnie udany. Naprawdę nieźle się bawiłem. Mimo iż często błądziłem po szkole (oznaczenie sal mnie lekko myliło i chyba prelekcyjna 2 cudem była po drugiej stronie mapy niż być powinna) naprawdę nie żałuje ani jednej godziny.

Szczególnie jestem pod wrażeniem wystroju sali Postapo. Goście z outpusta zrobili naprawdę świetną robotę.

A teraz mała lista dziękczynna i pozdrowieniowa.

Pozdrowienia od czarnych łap dla ekipy z którą grałem w the shadow of the yesterday.
Pozdrowienia od Stefana z konkursu crpg dla Diabła. Dzięki za koszulkę =].
Pozdrowienia od Delariana z dumnego rodu toreadorów dla współspiskowców w larpie wodowskim.
Pozdrowienia dla wymiataczy w konkursie niespodziance.
Pozdrowienia dla ludzi którzy się kiedykolwiek na mnie natknęli i zamienili kilka słów. Bez was ten konwent nie byłby taki sam.
I jeszcze raz dla ludzi którzy mieli jakikolwiek wkład w freakshow. Naprawdę najciekawsza część konwentu. Pozdrowienia od Adama Xendersona

Ps.
Budyń ciebie ciężko będzie zapomnieć.

Offline Avalia

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Paź 2009, 19:12:45 pm »
Gdyby nie to, że klawiatura mi się popsuła napisała bym coś więcej, ale ograniczę się do tego, że dawno takiej klęski nie widziałam i na kolejną edycję już nie pojadę. Gdyby nie jakaś konkretna ekipa z którą byłam wyjechała bym już w sobotę. Naprawdę się cieszę, że nie musiałam kasy za wejście wydawać bo to by była ogromna strata, o!

Offline LadyBezimienna

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Paź 2009, 20:13:57 pm »
Gdyby nie to, że klawiatura mi się popsuła napisała bym coś więcej, ale ograniczę się do tego, że dawno takiej klęski nie widziałam i na kolejną edycję już nie pojadę. Gdyby nie jakaś konkretna ekipa z którą byłam wyjechała bym już w sobotę. Naprawdę się cieszę, że nie musiałam kasy za wejście wydawać bo to by była ogromna strata, o!

Zdaje mi się, że nie byłaś na tym samym konwencie co ja. Było Kilka błędów ale bez przesady, jak na możliwości miejsca, orgów itp. wyszło dobrze, nawet bardzo dobrze. Może wystarczyło by ruszyć pupcie ze sleepa i wtedy dopiero komentować?

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Paź 2009, 20:27:47 pm »

Zdaje mi się, że nie byłaś na tym samym konwencie co ja. Było Kilka błędów ale bez przesady, jak na możliwości miejsca, orgów itp. wyszło dobrze, nawet bardzo dobrze. Może wystarczyło by ruszyć pupcie ze sleepa i wtedy dopiero komentować?

Daj spokój, każdy ma prawo do swojego zdania. Co prawda fajnie było by, jak by ta popsuta klawiatura która napisała posta wyżej zmusiła się do napisania co wg niej było nie tak, ale ciężko wymagać od niezadowolonego uczestnika aby się wysilał.. :)

Offline Headcrush

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Paź 2009, 22:27:12 pm »
na ACP to chyba ma inną klawirę albo cudem się naprawia:P

Offline Muscat

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Paź 2009, 23:13:38 pm »
Pozdrowienia od czarnych łap dla ekipy z którą grałem w the shadow of the yesterday.

Dzięki, Czarne Łapy, pozdrawiam na wzajem Ciebie i oczywiście resztę ekipy oraz naszego biednego MG :)

Jakoś się nie mogę zdobyć na pełną relację z Porytkonu, bo trudna to dla mnie sprawa. Konwent bardzo mi się podobał, ale kilka rzeczy doprowadziło mnie do białej gorączki np. zabiłabym niechluja, który nie sprawdził, czy jest sprzęt multimedialny, a potem nie zrobił NIC kompletnie, żeby ratować sytuację (jakieś prześcieradło zamiast ekranu?? polecieć szybko i kupić brakujący kabel??), albo tzw. helperzy, ktorzy siedzieli sobie, podczas gdy w kiblach nie było papieru, a w salach nie było krzeseł (po pierwszej prelce Przybyłka było chyba jasne, że brakuje 30, ale widać cały dzień nie wystarczył, żeby je przynieść z miejsc gdzie były niepotrzebne, bo na ostatniej prelce tego dnia nadal ich nie było). Z pomocą techniczną sprawa jest taka, że MUSI nią ktoś kierować - ludzie tak sami z siebie nie myślą, musi być jeden zły, który ich pogoni do roboty. Coś o tym wiem, przyznacie chyba?

Natomiast ludźmi tworzącymi program (oczywiście, nie tymi, którzy dali ciała) jestem zachwycona: prelki o bushido, katanach i samurajach (sorki, ale nie wiem, któremu z dwóch zapowiedzianych prelegentów trzeba dziękować) - imponujące!, III oddział japońskiej piechoty - ciekawe, ładnie przygotowane, blok postapo - szacun za scenografię i prezentację szortów w TAKICH warunkach, larpowy - Wy już wiecie, Przybyłek - to jest autor, który ma coś do powiedzenia, a nie jak ci, co w programie mają tylko piwo i ewentualnie pozwalają fanom pójść ze sobą i patrzeć jak chleją (tu przeciwstawiam Przybyłka głównie panu sarmacie od siedmiu boleści, ale i temu drugiemu grafomanowi też, natomiast Lewandowski był niezauważalny, tj. ja go poznałam, ale bałam się podejść), demoscenowcy (Amiga Rulez!) i cosplayowicze - dzięki serdeczne! Ktoś tu dziękował mangowcom za dziewczyny i jest za co - trzeba przyznać!
Osobne podziękowanie dla ekipy Harvest Moon Tavern - wreszcie się spotkaliśmy!

Mam dużo więcej do powiedzenia, ale tak w jednym poście tego nie wyrzucę, więc na razie tyle.

Offline Avalia

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Paź 2009, 06:00:54 am »
Może gdyby pijany org nie wywalił mnie z mojej atrakcji bo ma nagle widzi mi się i pół konwntu bym nie musiała z dziewczynami szukać sprzętu który był potrzebny bawiła bym się lepiej. I w sleepie nie siedziałam bo ktoś wywalił prawie 20 osobową grupę z miejsca noclegu bo miał taki kaprys.