Autor Wątek: Derby  (Przeczytany 1526 razy)

Offline Niordd

• Nowy użytkownik
  • *
Derby
« dnia: 26 Paź 2009, 22:15:16 pm »
A ja z takim pytaniem: Jaki był ostateczny wynik tegorocznych derbów?
Bo mnie tak w połowie wcięło(było 1:0 dla mangowców) i tak się zastanawiam o ile lepiej szło drużynie fantastów bez moich kalekich paru groszy^^"

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
Odp: Derby
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Paź 2009, 22:18:18 pm »
Z tego co mi wiadomo, był remis 3:3 i dopiero karne dały stronie fantastów wygraną (3:2 w karnych). :)

-- Jamnik Pucek

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Paź 2009, 22:23:43 pm »
Mecz był bardzo emocjonujący :) Po pierwszej połowie Mangowcy prowadzili 1:0. W drugiej części spotkania zaczęli od mocnego uderzenia, strzelając jeszcze 2 bramki. Jednak, po rytualnym spaleniu przez kibiców Fantastów egzemplarza "Czarodziejki z księżyca" w drużynę Fantastów wstąpiła nowa energia. Zdobyli bramkę i zaczęli walczyć. Koncówka meczu to uparte ataki Fantastów, ciągle jednak powstrzymywane przez Mangowców. W końcu Fantaści strzelili gola na 3:2 - na 2 minuty przed końcem gry! Rzucili się do szaleńczych ataków (godnych berserkerów z Norski ;) ), by doprowadzić do remisu. Udało się to dosłownie w ostatnich sekundach.

Zażarta wymiana ciosów w dogrywce nie przyniosła rezultatów i o wyniku starcia musiały zdecydować karne. Epickie starcie rozstrzygnięto dopiero w 5 kolejce karnych. Fantaści wygrali w nich 2:1.

Ostateczny wynik Derbów Fantaści vs Mangowcy: 3:3 (2:1 w karnych).

Obu drużynom gratuluję świetnej walki! Mam nadzieję, że rewanż będzie równie zażarty :)

Czy ktoś pamięta strzelców bramek? Wydaje mi się, że dla Fantastów strzelił 2 razy Radzik i 1 raz Micz, a dla Mangowców przynajmniej raz Songo. Ktoś pamięta resztę strzelców?

PS. Zwycięska drużyna udekorowana medalami ;)
http://img26.imageshack.us/img26/5128/p10505841014x760.jpg
(teraz fota powinna działać)
« Ostatnia zmiana: 26 Paź 2009, 22:35:18 pm wysłana przez Misiekh »

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Paź 2009, 22:28:05 pm »
Że tak rzucę tekstem z ACP :D

Cytat: Miras, 26.10.2009, 11:37:30
Fantaści wygrali w karnych, ale cały przebieg meczu był bardzo emocjonujący :D.
Przez 2/3 meczu mangowcy konsekwentnie budowali przewagę i prowadzili 3:0. Wtem kibice fantastów wpadają na genialny pomysł i dokonują rytualnego spalenia tomiku "Czarodziejki z Księżyca". Zaklęcie działa z opóźnieniem, ale fantaści błyskawicznie wyrównują, a potem wygrywają w karnych :D.
:D

-- Jamnik Pucek

Offline Niordd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Paź 2009, 22:40:34 pm »
Taaaak, co jak co, ale ofiary dla mrocznych bogów z tomików mangi nigdy nie zawodzą ^^
Khem....Zawsze, jako fantaści możemy mówić, że wszystko było obcykane i przeliczone do ostatniej minuty, tak tylko sobie budowaliśmy dramatyzm..:D
No to gratulacje dla zwycięzców, i podziękowania dla wszystkich, bo grało się na prawdę fajnie.

Offline Radzik

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Paź 2009, 22:46:13 pm »
No podziękowania dla mej niezłomnej drużyny za walkę i wiarę do końca. Dziękuje również przeciwnikom za bardzo ciekawy mecz.
Jak za rok poprawimy jeszcze organizacje to myślę, że wynik będzie lepszy.

Offline FoolECK

• Nowy użytkownik
  • *
  • Flecikiem zwany
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Paź 2009, 00:04:13 am »
A ja derby przegapiłem... :(. Za mało rozreklamowane były, ot co.