Autor Wątek: LARP "Freak Show!"  (Przeczytany 1029 razy)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
LARP "Freak Show!"
« dnia: 09 Paź 2009, 15:56:14 pm »
LARP "FREAK SHOW!" (KULT RPG)

Czy są takie dni, że czujesz się nieszczęśliwy?
Dlaczego nie okazywano ci szacunku, przypisując winę?
Jak często nie zauważano twoich dobrych intencji?
Jesteś niezrozumiany, twoje życie jest bardzo trudne.

Dla Nas jesteś niezwykły. Chcemy Cię poznać. Zrozumieć. Pomóc. Zgłoś się na casting w nowym porywającym reality show stacji HEA! „FREAK SHOW!” – to teleturniej właśnie dla Ciebie! Nagrodą jest zupełna odmiana Twojego życia! Pokryjemy wszelkie koszty zabiegów, które pomogą Ci lepiej zrozumieć siebie i Prawdę, a na dobry początek dokładamy 1.000 000 $

Bądź sobą, przyjdź na casting!

SP LARP Team serdecznie zaprasza dojrzałych graczy na LARP w konwencji horroru umiejscowiony w świecie KULT RPG.

"Fishy go pook pook pook"

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
Odp: LARP "Freak Show!"
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Paź 2009, 21:15:46 pm »
Chciałam tak nieśmiało podpytać, czy będą jakieś postacie do wybrania jeszcze przed konwentem? Bo nie wiem, na co się mam nastawiać (strój, charakter postaci), a bardzo chciałabym zagrać. :D

"Fishy go pook pook pook"

Offline Bard

• Nowy użytkownik
  • *
  • GAMICHICOTH
    • Forum Sekcji Larpowej ŚKF
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Paź 2009, 10:12:54 am »
Bardzo mi miło, że Cię zainteresowaliśmy.  :D

Podam listę ról w poniedziałek wieczorem. Masz pierwszeństwo wyboru  ;)

Wszystkich graczy zapraszam także na prelekcję o systemie KULT RPG, która odbędzie się w piątek 23 X o godzinie 22.00 , sala Prelekcyjna 1.
« Ostatnia zmiana: 18 Paź 2009, 10:23:18 am wysłana przez Bard »

Offline Bard

• Nowy użytkownik
  • *
  • GAMICHICOTH
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Paź 2009, 20:53:30 pm »
Lista ról:

"Człowiek dobrze się mający, jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli". - Emil Cioran
Tao May- Cierpienie to odwieczny katalizator dla poetów, samobójców, morderców, psychopatów i gwałcicieli. Czym jest dla Ciebie? Dasz świadectwo swego życia w programie. Pionek Namiętności.

"Nauka to pokarm dla rozumu." - Lew Tołstoj
dr James Krause – a Ty nie chcesz umrzeć z głodu, który dotkliwie perforuje twój intelekt. Historia nauki zna wielu takich, którzy umarli zanim zostali docenieni, nie masz złudzeń, tak będzie i z tobą… Pionek Szaleństwa.

"Piękno rzeczy śmiertelnych mija, lecz nie piękno sztuki" - Leonardo da Vinci.
Prof. dr hab. Richard Granneman – Ekscentryczny artysta o specyficznym smaku… Pionek Namiętności.

"To ty dajesz moc demonom, które zwalczasz" - Anthony de Mello
Antony Shendor – Człowiek, który widzi więcej niż inni. Dla jednych szaleniec, dla innych mistyk, w czym jest więcej prawdy? Spytaj go! Pionek Snu.

"Rżnij karabinem w bruk ulicy!
Twoja jest krew, a ich jest nafta!"
Julian Tuwim –fragment z „Do prostego człowieka”
Adam Xenderson. - masz swoje zdecydowane społeczno-polityczno-filozoficzne poglądy. Nie ukrywasz ich. Jedni twierdzą, że jesteś radykałem, ale czy można tylko trochę bronić ludzi przed wyzyskiem, kłamstwem, złodziejstwem w białych rękawiczkach? Nie. Można ludzi uświadamiać, pomagać im lub być hipokrytą. Rewolucja albo śmierć! Pionek Szaleństwa

Paul Bridges "Ja jestem nikim, wyrywam tylko chwasty... Chwasty, co przeszkadzają żyć drugim.." z: "Psy II: Ostatnia krew". Nic więcej dodawać nie trzeba. Pionek Śmierci.

"Czas to szalony, głowa, pustka, mur
Kiedy nie ma ciebie, tęcza ma inny wzór
Żyję z dnia na dzień, nocą śpię bez snów
Bez nadziei i bez łez
Odeszłaś ty, rozpadłam się."
z piosenki: „Rozstanie z nią” Britney Vega na płycie „Ssanie w mojej duszy”
Britney Vega –  Excelebrytka próbująca wrócić w światła jupiterów i pierwsze strony czasopism. Pionek Snu. /ROLA ZAREZERWOWANA/

„Świat Amerykanina jest tak wielki, jak jego gazeta” Albert Einstein.
John Gate – Nie ma dla Ciebie sprawy zbyt brudnej, prawda leży w błocie, by ją podnieść trzeba się pobrudzić i ją opisać…Pionek Szaleństwa.

Osoby, którym nie powiedzie się w grze będą miały szansę powrócić w nowej roli, lecz szczegóły tego są już tajemnicą.  ;)

Role prócz: Paul Bridges-a i Britney Vega są uniwersalne płciowo.

Zgłoszenia i pytania prosze przesyłać na: splarpteam(at)wp.pl w razie problemów można też wysłać PW.
Na wszystkie wiadomości odpowiem.  :)

@Wszelkie prawa autorskie zastrzeżone.
« Ostatnia zmiana: 21 Paź 2009, 10:46:16 am wysłana przez Bard »

Offline Bard

• Nowy użytkownik
  • *
  • GAMICHICOTH
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Paź 2009, 12:11:11 pm »

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!

Offline Bard

• Nowy użytkownik
  • *
  • GAMICHICOTH
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Paź 2009, 00:16:09 am »
Chciałbym przypomnieć o prelekcji wprowadzającej w świat KULT RPG, która odbędzie się w piątek o 22:00

Myślę, że to pozycja obowiązkowa dla każdego uczestnika LARP-a   ;)

Dla szczęśliwców przygotowaliśmy drobne pamiątki z prelekcji  ;D

ZAPRASZAMY!

Offline Bard

• Nowy użytkownik
  • *
  • GAMICHICOTH
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Paź 2009, 17:35:37 pm »
Niskie ukłony wszystkim Graczom za inspirujące zrywanie kajdan Iluzji i walkę z Kłamstwem za pomocą tak niebezpiecznej broni jaką jest Prawda… czyli za LARP "FREAK SHOW!"

Ciągle zastanawiam się, czy za świetną grą i nastrojowym klimatem nie kryje się ingerencja, któregoś z Archontów? Niestety są Tajemnice, których nigdy nie poznamy…w tym życiu, bo przecież śmierć to dopiero początek. 8)

Życzymy wam oraz sobie wielu tak udanych LARP-ów!

Sebastian - DemiNightmare
Prof. Yubitch - Ork
Technik - Cantanos
Prezenter – Bard
Brachypelma smithi - Brachypelma smithi 

czyli SP LARP TEAM ze Śląskiego Klubu Fantastyki w Katowicach.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzin najstarszego klubu fantastyki w Polsce oraz na nasze forum:

http://www.skf.org.pl/

http://larp.secretsstories.net/

Gratulujemy także Organizatorom Porytkonu 3 i 1/3, za wniesienie Blasku w życie wielu Istot, do zobaczenia za rok!

Offline Reverant

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Paź 2009, 20:34:10 pm »
Z mojej strony chciałbym jeszcze raz bardzo podziękować wam za zrobienie tego larpa. Naprawdę się cieszę, że mimo wszelkich obaw na niego poszedłem. Mam nadzieje, że moje niedoświadczenie nie przeszkadzało.

Naprawdę dopracowaliście to wszystko do ostatniego guzika. Role świetnie zrealizowane. Muzyka po prostu piękna (jest jakaś nadzieja na to, że uda mi się ją zdobyć? Puścił bym ją kiedyś graczom na sesji). Bardzo dziękuje za możliwość wcielenia się w niezapomnianą rolę. Za dialogi z Orkiem na temat naszej psychiki. Za Sebastiana którego czujny wzrok trzymał mnie w niepewności aż to mojej śmierci. Za przepyszny poczęstunek. Za poszczególne zadania (w szczególności krzesło elektryczne mnie urzekło - co zresztą wykrakałem). Za ten klimat przez który w pewnej chwili myślałem, że ktoś naprawdę stoi za oknem. Za te parę godzin które zmieniły mój światopogląd na zawsze.
Kurcze przez tego larpa moi znajomi mają mnie dość bo nie potrafię o niczym innym rozmawiać tylko o tym.

Tak przy okazji jestem z siebie dumny. Bo Profesor Yubitch twierdził, że ja go demonizuje. A wyszło na to, że ja po prostu opisałem prawdę.
I do tej pory współczuje Britney bo wg. mnie ona nie idzie w stronę utraconej boskości lecz staje się powoli demonem tak jak i reszta ekipy.

No i nie walczyliśmy z Kłamstwem. Wkońcu Prawda jest tylko Iluzją.