Autor Wątek: Pare pytań  (Przeczytany 5107 razy)

Offline ggracz

• Nowy użytkownik
  • *
Pare pytań
« dnia: 07 Wrz 2009, 23:17:16 pm »
Witam!
Chciałbym się wybrać na Porytkon... ale wpierw moi rodzice kazali mi zadać kilka pytań  >:(

1) czy na czas imprezy w "szkole" będą jacyś opiekunowie odpowiedzialni za nieletnich w niej przebywających? ( ogółem chodzi o to że mówią że jakby się coś stało i by mnie w to wplątano to oni musieliby za to odpowiadać prawnie bo nie mam 18)

2) Jestem z Sosnowca i jeśli moi rodzice nie zgodziliby się żebym nocował i musiałbym dojeżdżać codziennie( o ile jest taka możliwość) to czy koszta by zmalały/wzrosły?

3) Z tego co zrozumieliśmy razem z rodzicami wyżywienie w własnym zakresie... więc czy gdzieś w niedalekiej okolicy jest miejsce gdzie można zjeść?

na razie rodzice tylko tyle wymyślili... nim się zgodzą żebym przyjechał wymyślą pewnie jeszcze z 1000 powodów na "nie" i będę musiał dopisywać następne pytania xD

jeszcze teraz coś ode mnie tak przy okazji:

Chciałbym spróbować swoich sił w LARP'ie... jako fan anime i mangi uczestniczyć w "zabawach" z nimi związanymi... oraz jako zapalony gracz zmierzyć się z kimś w jakiś tytuł na jakiejś konsolce...
( w sumie Bloki fantastyki,popkultury japońskiej,multimedialny) czy jest w ogóle realne połączyć te 3 bloki? Czy raczej wybrać sobie 1 i się go trzymać bo na resztę nie starczy już czasu?

Z góry dziękuje za odpowiedz na którą czekam z niecierpliwością.
PS: jeśli zły dział albo coś to proszę o przeniesienie... ale jeśli można prosiłbym o nie usuwanie, od odpowiedzi na te pytania zależy moja obecność na imprezie.

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
Odp: Pare pytań
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Wrz 2009, 07:05:23 am »
Hejka
Generalnie to tak
1)Jak zawsze (sorki jeśli tego tego nie napisaliśmy - przeoczenie naprawimy XD) jeśłi jesteś nieletni prosilibyśmy o karteczkę od Twoich rodziców pt. Wyrażam zgodę na pobyt mojego dziecka na konwencie Porytkon 3 1/3 w dniach 23-25 październik. Podpisy.
I generalnie tyle. Co do odpowiadania prawnie - ano niestety w przypadku czegoś strasznego (nie daj Cthulhu) oni odpowiadają , ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby się coś stało. Mamy potężną kadrę służby technicznej tudzież ochrony żeby naprawde nic wam nie groziło z jakiejkolwiek strony. Dodatkowo straż miejska , policja , straż pożarna, pogotowie i Służba Ochrony przed Alienami są poinformowane o odbywaniu się konwentu i poproszone o zwiększenie patroli w pobliżu. Dodam jeszcze że całą impreza jest ubezpieczona , a cała szkoła zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz jest pod stałym monitoringiem (z tego co wiem jest w choilere kamer w całej szkole - czysty Truman Show. (ja wiem , paranoja , ale co poradzić, przezorny zawsze ubezpieczony XD)
2)koszty się nie zmieniają (chyba że doliczasz kase za bilety na KZKGOP)
3)będzie zniżka na TelePizzę, na terenie konwentu jest sklepik z jakimiś pierdołami i jak narazie na 80 proc. będzie też żarłodajnia , w której bdzie można sobie zakupić coś ciepłego do konsumpcji

a)Ja bym polecał usiąść z informatorem , pozakreślać które pkty programu Cię interesują i latać między nimi. Ja tak dobre kilka lat juz robię i daje radę:D

I tyle. Jak ktoś ma jakiekolwiek pytania - łądować je tutaj , postaram się odpowiadać w miare wyczerpująco i zrozumiale:D:P (jak na Melmakianina oczywiście:P)

"Revenge." Has language ever created

Offline Kiriki-kun

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Wrz 2009, 20:33:14 pm »
To ja dodam takie pytanie. Otóż, czy jeżeli ktoś weźmie udział w konkursie przedporytkonowym i wygra dwie wejściówki, a wczesniej już zakupił akredytację (np. ja), to czy za cenę tej zapłaconej wejściówki może wziąć koszulkę, a skorzystać z tej zdobytej w konkursie?

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Wrz 2009, 01:55:20 am »
Niestety, nie ma możliwości zamiany wygranych wejściówek na koszulki. Po prostu nie wyrobilibyśmy z "przebookowywaniem". Tu skreślić, tam dopisać, gdzie indziej przeprawić... Te wszystkie zapisy, zapiski i zgłoszenia to już jest kupa informacji i dodatkowe wymieszanie tego narobiłoby bardzo dużo problemów. A jakby gdzieś wkradł się błąd... brrr, lepiej nawet sobie nie wyobrażać ;)

Natomiast nie ma problemu, żeby przekazać wygrane wejściówki komuś innemu: krewnemu, kumplowi, przyjaciółce - komukolwiek zechcesz :)

Offline Mitsukai

• Nowy użytkownik
  • *
  • O, rly?
    • Radosna Twórczość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Wrz 2009, 14:25:26 pm »
Ok, ja mam coś a propo pełnoletności na konwencie.

Niedawno skończyłam 18, ale generalnie na to nie wyglądam. Z racji tego i owego, głównie leżącej i kwiczącej biurokracji, dowodu jeszcze nie mam i prawdopodobnie do czasu konwentu mieć nie będę. Czy wystarczy w takim razie legitymacja szkolna?

Nukedashitette, nukedashitette
Kanashisugiru unmei kara
Anata wa NARAKU NO HANA ja nai!

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Wrz 2009, 14:33:41 pm »
Oczywiście, że wystarczy - jeśli jest na niej data urodzenia (a podejrzewam, że jest :)), to mamy potwierdzenie Twojej 18tki i wszystko gra.

"Fishy go pook pook pook"

Offline Kiriki-kun

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Wrz 2009, 08:29:51 am »
a propos nagród za konkurs, to może dwie nagrody do wyboru? Po wygraniu należy wysłać co się chce?

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Wrz 2009, 09:29:22 am »
Za który konkurs, ten który teraz trwa? Seria konkursów przedkonwentowych stworzona jest po to, żeby można było dostać się za darmo na konwent i generalnie tego się będziemy trzymać. Zresztą - nie zmienimy zasad w trakcie jego trwania. :)

"Fishy go pook pook pook"

Offline Kiriki-kun

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Wrz 2009, 07:17:01 am »
Rozumiem, o co chodzi, ale jeśli wygram zostanę z dwoma wejściókami, któe mogę jedynie komuś przed wejściem oddać.

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Wrz 2009, 10:36:52 am »
Nie martw się na zapas ;)
Wymiana jest po prostu niewykonalna - bo jeśli zaczniemy robić takie wymiany, to za tydzień zostaniemy z kompletnym chaosem w spisach i zapisach, i pozamiatane - chaos na konwencie gotowy. W konkursie do wygrania jest podwójna wejściówka. Finito :P

Offline Kiriki-kun

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Wrz 2009, 17:06:01 pm »
No to inne pytanie. W jaki sposób są przekazywane te wejściówki (to znaczy, czy wysyłacie je, czy cuś, czy odbiera się je już na konwencie (przy wejściu czy gdzieś)?

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Wrz 2009, 18:10:50 pm »
Wejściówki na Porytkon nie istnieją w sposób fizyczny, jako kawałki papieru czy plastiku, jak np. bilet na autobus.
Zwycięzca konkursu wskazuje 2 osoby, które wpisujemy na listę jako wchodzące za darmo. Te osoby przyjeżdżają na Porytkon, na akredytacji mówią, że mają darmowe wejściówki i podają swoje nazwiska, otrzymują identyfikatory, informatory konwentowe itd i voila :)

Offline Kiriki-kun

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Wrz 2009, 18:34:35 pm »
No to bomba. ktoś, kto jest zapisany przychodzi i mówi, że nie chce wejściówki, ale koszulkę, a wy odsyłacie go z czymś na kształt identyfikatora do miejsca, gdzie sprzedają koszulki. On daje im ten identyfikator a dostaje koszulkę. I w ten sposób zaliczę questa da porytkonową koszulkę. Naprawdę nie widzę problemu. Aha, zamiast imienia wpisywaliście by np. koszulka, czy coś.

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Wrz 2009, 18:50:37 pm »
Kiriki-kun, ale nie ma możliwości wymiany identyfikatora na koszulkę. Niet. No. Niente. Nein. Identyfikatory i koszulki to 2 zupełnie różne sprawy. Skąd wniosek, że możliwa jest taka zamiana?  ???

Druga rzecz - nie ma czegoś takiego jak wpisywanie "koszulka" zamiast imienia. Na konwencie funkcjonuje kilka różnych rejestrów + pomniejsze spisy. Nie będę wnikał tu w techniczne sprawy, po prostu uwierz - nie chcemy ryzykować niepotrzebnego chaosu na konwencie z powodu jednego konkursu. Bo jeśli zgodzimy się teraz, to będziemy musieli się też zgodzić jutro, i pojutrze, i popojutrze. I skończy się to chaosem.

Trzecia sprawa - w tym konkursie są do wygrania 2 wejściówki. Naprawdę. 2 wejściówki. Nie koszulki. Nie termos kawy. Nie worek chrupków. Po prostu 2 wejściówki na Porytkon :P. Jeśli wygrasz, możesz z nimi zrobić co zechcesz - ale samemu. Nie wymagaj od nas, byśmy zaprzęgali w to na 3 tygodnie przed konem organizacyjną machinę.
« Ostatnia zmiana: 29 Wrz 2009, 18:52:16 pm wysłana przez Misiekh »

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Wrz 2009, 19:02:58 pm »
Kurde ale kombinacje alpejskie tutaj odchodzą  :D Przecież jeśli ktoś wygra te 2 wejściówki, to może je komuś odsprzedać np 5zł taniej i wszyscy będą zadowoleni. Po co bawić się w jakieś wymiany itp? ;)