Autor Wątek: Pieszo z dworca na Porytkon  (Przeczytany 1411 razy)

Offline Hollow

• Nowy użytkownik
  • *
  • I eat you!
    • DA
Pieszo z dworca na Porytkon
« dnia: 30 Sie 2009, 18:51:10 pm »
mi brakuje "dojazdu pieszego" :P Ja pomimo ze w sosnowcu bylem raz (na poprzednim porytym) to trafię, ale nie wszyscy mogą mieć tak fajnie.
(dobrym motywem był by np. mapka z dworca na poryty głównymi drogami)
Według moich obliczeń (a kiepsko mi to idzie) to z dworca na poryty idzie dojść w 30 -45 minut pieszo średnim tempem (jak na mnie) a można zaoszczędzić  na biletach ( tam ok. ~5 zł. które można inaczej spożytkować)
Taka wersja dla sknerów takich jak ja :P
I ja ciebie też...

Offline Gosia;D

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sie 2009, 22:21:17 pm »
Hollow ale przecież w tym roku jest to w całkowicie innym miejscu więc nie jest do końca pewne czy trafisz, ale wierze w Ciebie;] ale dojazd jest na prawde prosto opisany.
Varium et mutabile semper femina :)

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Wrz 2009, 17:58:35 pm »
Hollow, pieszo powiadasz? To jest mało spacerowa trasa (cały czas wzdłuż głównych dróg, miejscami nawet chodników nie ma, ewentualnie raz przez zadupie na przełaj), ale mogę taki opis też dopisać na zaniedługo ;)
Idzie się faktycznie koło 40 minut ;)

Chociaż ja polecam jednak autobus - 1,20zł w jedną stronę (ulgowy) i dowozi prawie pod szkołę.

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Wrz 2009, 01:06:50 am »
Ja dodam że da siew 40 min przejść (tyle mniej więcej trasa na Chlejsterkę co roku). Ale nie chcecie tamtędy iść , naprawdę. To nie jest najbezpieczniejsza trasa. A autobus 1,20 i jak wiadomo - kanar jest jeno iluzoryczny:P:P

"Revenge." Has language ever created

Offline Hollow

• Nowy użytkownik
  • *
  • I eat you!
    • DA
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Wrz 2009, 13:09:41 pm »
wiem że całkowicie inne miejsce ;p
(z dworca kierunek plejada (czy jakoś tak) i potem od rada w gore przy działkach - taki skrót myślowo nawigacyjny)
No a dla osób które będą tam pierwszy raz (bo zamierza w tym roku zabrać kilku znajomych z sobą) zawsze pewien rodzaj "turystyki" ( no i centrum H można odwiedzić i się zaopatrzyć ;) )
I ja ciebie też...

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Wrz 2009, 14:31:38 pm »
Jest jeszcze opcja przejscia przez Jeneralską Górkę (to tam gdzie ul.Kukułek) - to jest szybsze i bezpieczniejsze, ale nadal troche bez sensu , godzina stracona a bilet na autobus prawie za darmo. Ewentualnie możńa sobie zrobićspacerek w inszym terminie jak coś

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Wrz 2009, 15:06:48 pm »
Chociaż ja polecam jednak autobus - 1,20zł w jedną stronę (ulgowy) i dowozi prawie pod szkołę.
Lub przewóz "5-tka" lub "P-z" - 1,50zł (normalny) ;) Spod dworca PKP na przystanek dokładnie ten sam, prawie pod samą szkołą :)

-- Jamnik Pucek

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Wrz 2009, 15:12:15 pm »
Lub przewóz "5-tka" lub "P-z" - 1,50zł (normalny) ;) Spod dworca PKP na przystanek dokładnie ten sam, prawie pod samą szkołą :)

Wszystkie opcje dojazdu opisane są tutaj: http://porytkon.irpg.pl/page/14/porytkon

"Fishy go pook pook pook"

Offline Hollow

• Nowy użytkownik
  • *
  • I eat you!
    • DA
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Wrz 2009, 20:08:15 pm »
he he... tylko ze w tym wszystkim jest jeden haczyk ;p
o którym nie wspomniałem, a powinienem (mój błąd - wybaczcie) a mianowicie to pociąg. Który zawita do sosnowca o godzinie 4:30 w piątek ( bo jak pisałem jestem sknera i nie widzi mi się płacić ponad 100zł za bilet w 1 stronę czy też wpaść na porytego w piątek o godzinie ok. 22-23). O tej porze to autobusy jeszcze nie kursują (sprawdzałem ^^).
I ja ciebie też...

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Wrz 2009, 21:03:44 pm »
4.30 RANO w piątek??? Ostro! Gdzie ty się stary podziejesz do jakiejś mniej barbarzyńskiej godziny?? Toż to jeszcze noc będzie.

Ale jest np. autobus 690 spod dworca o 4.42 :)

Generalnie do szukania połączeń polecam wyszukiwarkę: http://rozklady.kzkgop.pl/
Jako przystanek docelowy podajemy Zagórze Gwiezdna, jako startowy np. Sosnowiec Dworzec PKP (jeśli dojeżdżamy pociągiem do Sosnowca) albo Katowice Piotra Skargi (jeśli startujemy z Katowic).
Czasem (rzadko na szczęście) popełnia błędu, więc warto dla pewności wskazane przez nią busy sprawdzić na: http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady

Opis dojścia pieszo mogę dodać, po prostu ostatnio mam taki zasuw że nie wyrabiam, więc parę dni to jeszcze potrwa.

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
Odp: Pieszo z dworca na Porytkon
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Wrz 2009, 06:50:08 am »
Szczególnie, że konwentu nie otworzymy wcześniej, jak 16-17 wg. moich szacunków :P

"Fishy go pook pook pook"

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
Odp: Pieszo z dworca na Porytkon
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Wrz 2009, 07:08:51 am »
Generalnie jak znam życie koło 6tej rano będę już panikować, że czegoś brakuje a koło 7mej szaleć z niepokoju więc jak nie masz się gdzie podziać a chciałbyś np pomóc w noszeniu nagród czy inszym cholerstwie to zapraszam. 668601953 - Bąku