(...)zastanawialiście się może nad ilością osób, które będą miały pojawić się na Porytkonie (tak pi razy drzwi)? Pytam, bo wczoraj i dzisiaj czytałem dużo komentarzy odnośnie DKW i słyszałem na ACEP-ie, że bardzo dobrze przyjęte przez osoby, które przybyły z daleka były miejscówki do spania poza budynkiem w którym impreza się odbywała. Można było dosyć tanio mieć pokój w hotelu (o ile można nazwać hotelem budynek z grzybem na ścianach) i dzięki temu nie było zamieszania w samym planie imprezy (brak zapchanych przez śpiących ludzi pokoi do prelekcji). Poza tym ludzie którzy tam byli bardzo chwalą sobie samą atmosferę jaka była w tym hotelu. Nie wiem, na jak dużą skalę planujecie zrobić konwent (może trochę za wcześnie na takie rozmowy), ale sądzę, że sam pomysł byłby godny uwagi o ile byłby wykonalny w Sosnowcu
Sorry za chaotyczny styl pisania ale godzina już nie ta... 
Ogólnie wychodzimy z założenia, że im więcej możliwości mają konwentowicze, tym lepiej. Dlatego opublikujemy (nie dziś, ale na pewno opublikujemy

) listę hoteli, pensjonatów, akademików itp w Sosnowcu i najbliższym sąsiedztwie - kontakty, krótki opis warunków, ceny, skrótowa informacja o odległości od terenu konwentu i o sposobach dotarcia stamtąd na konwent. Taka ściąga z pozakonwentowych miejsc do spania w Sosnowcu

W Sosnowcu hoteli nie ma jednak wielu. W bezpośrednim sąsiedztwie konwentu nie ma żadnego. Z hoteli, pensjonatów czy akademików na konwent trzeba będzie podjeżdżać autem czy autobusem. Dlatego jest to opcja dla tych osób, którzy wolą spać w warunkach zbliżonych do domowych, w łóżku, niż spędzać całe noce na terenie Porytkonu