Autor Wątek: Miejsca noclegowe poza szkołą  (Przeczytany 1426 razy)

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
Miejsca noclegowe poza szkołą
« dnia: 18 Maj 2009, 21:57:41 pm »
(...)zastanawialiście się może nad ilością osób, które będą miały pojawić się na Porytkonie (tak pi razy drzwi)? Pytam, bo wczoraj i dzisiaj czytałem dużo komentarzy odnośnie DKW i słyszałem na ACEP-ie, że bardzo dobrze przyjęte przez osoby, które przybyły z daleka były miejscówki do spania poza budynkiem w którym impreza się odbywała. Można było dosyć tanio mieć pokój w hotelu (o ile można nazwać hotelem budynek z grzybem na ścianach) i dzięki temu nie było zamieszania w samym planie imprezy (brak zapchanych przez śpiących ludzi pokoi do prelekcji). Poza tym ludzie którzy tam byli bardzo chwalą sobie samą atmosferę jaka była w tym hotelu. Nie wiem, na jak dużą skalę planujecie zrobić konwent (może trochę za wcześnie na takie rozmowy), ale sądzę, że sam pomysł byłby godny uwagi o ile byłby wykonalny w Sosnowcu :) Sorry za chaotyczny styl pisania ale godzina już nie ta... :)

Ogólnie wychodzimy z założenia, że im więcej możliwości mają konwentowicze, tym lepiej. Dlatego opublikujemy (nie dziś, ale na pewno opublikujemy :) ) listę hoteli, pensjonatów, akademików itp w Sosnowcu i najbliższym sąsiedztwie - kontakty, krótki opis warunków, ceny, skrótowa informacja o odległości od terenu konwentu i o sposobach dotarcia stamtąd na konwent. Taka ściąga z pozakonwentowych miejsc do spania w Sosnowcu :)

W Sosnowcu hoteli nie ma jednak wielu. W bezpośrednim sąsiedztwie konwentu nie ma żadnego. Z hoteli, pensjonatów czy akademików na konwent trzeba będzie podjeżdżać autem czy autobusem. Dlatego jest to opcja dla tych osób, którzy wolą spać w warunkach zbliżonych do domowych, w łóżku, niż spędzać całe noce na terenie Porytkonu :)

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
Odp: Miejsca noclegowe poza szkołą
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maj 2009, 22:12:34 pm »
A to już wiadomo konkretnie w której szkole będzie się odbywać konwent? Chyba coś nie doczytałem dobrze :) Z tymi noclegami to chodziło mi dokładnie o to, że organizatorzy DKW dogadali się z właścicielami jednego hotelu, że będą mieli w konkretnym terminie dużą ilość osób do przenocowania (przypuszczalna ilość) i w związku z tym osoby które tam przybyły miały nocleg tańszy niż standardowo w hotelu. Jeszcze jedna rzecz jaka spodobała mi się na DKW to był minibus kursujący między budynkami w których odbywały się atrakcje co pół godziny. Fajnie by było np. mieć zorganizowany taki transport do hotelu w nocy zamiast włóczyć się komunikacją miejską po nieznanym mieście. Można by było zrobić zapisy na taki sposób transportu i noclegu i zobaczyć czy opłaca się podjąć takich działań. Zdaję sobie sprawę, że jest to dosyć trudne do wykonania, ale może coś w tym kierunku uda się zdziałać. Byłoby to coś nowego w konwencie i na pewno poprawiłoby jego ogólną ocenę, a jak powszechnie wiadomo, ktoś musi odebrać Pyrkonowi laur pierwszeństwa w kolejnym konkursie na najlepszy konwent roku :)

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Maj 2009, 22:36:08 pm »
Hmm dogadanie się z hotelem i pomysł z minibusem w zasadzie mi się podobają, ale pojawia się kwestia kosztów. Pomysł idzie do przedyskutowania :) Thx za sugestię :)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maj 2009, 14:31:03 pm »
A to już wiadomo konkretnie w której szkole będzie się odbywać konwent?

Cierpliwości, wszystko ogłosimy w swoim czasie :)

"Fishy go pook pook pook"

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maj 2009, 16:14:18 pm »
W Sosnowcu hoteli nie ma jednak wielu. W bezpośrednim sąsiedztwie konwentu nie ma żadnego.

Hehe ok tylko pytam, bo myślałem, że coś przeoczyłem na forum po przeczytaniu powyższego tekstu :)

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Sie 2009, 11:40:41 am »
Obiecana lista akademików, moteli i hoteli jest już na stronie, dokładnie tu: http://porytkon.irpg.pl/page/8/porytkon ;)

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Sie 2009, 19:21:15 pm »
No i elegancko wszystko rozpisane :) Nie wiem tylko czy hotele klasy Novotelu są potrzebne na tej liście, no ale w końcu różne osobistości przybywają na konwenty... :)

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sie 2009, 20:32:02 pm »
Przezorny zawsze ubezpieczony - a nuż ktoś z Konwentowiczów będzie chciał 5-gwiazdkowego hotelu?  ;D