Pit Stop 2 - wielu konwentowiczów nie ogarniałoby tankowania/wymiany opon
. Gra jest fajna i prawie nadaje się na konwent - jednak prędzej już z tego gatunku widziałbym Lotusa (najlepiej Lotus 3).
Prawda z oponami, a Lotus z kolei za nowy. Miały być gry stworzone przed 1990.
Reszty gier wymienionych przez Ciebie gier nie znam. Google też zdaje się, że o nich nie słyszało/nie potrafię ich znaleźć.
Oel Pumpers to tekstowa gra ekonomiczna, w którym pompujesz i sprzedajesz ropę naftową (C=64).
Kariera to tekstowa gra decyzyjna, w której... robisz karierę (Atari 800). Indeed znaleźć o niej cokolwiek trudno, a jako że późna już pora, to nie chce mi się robić screenshota. Uwierz mi jednak że istnieje.
Nie zapominaj, że to mają być gry na konwent, nie na impreze dla osób które są fanami old-schoolu.
Liczyłbym tutaj przede wszystkim na starych fantastowców.
Wielu konwentowiczów to ludzie wychowani na GTA3, a Ci niechętnie przysiądą do Spy vs Spy.
Oni mieliby raj dookoła. A jedno stanowisko ze starociami nikomu by nie zaszkodziło, chyba...
Wymień no jeszcze kilka gierek które zakwalifikowałbyś na "nadające się na konwent".
I będziemy się tak licytować? Bez sensu. Starszych pono ma nie być, a młodzi przecież nie dotkną niczego co nie jest 3D. Sam tak mniej więcej napisałeś powyżej. Prawda natomiast taka, że każdy doskonale bawiłby się przy swoich ukochanych tytułach. Zatem moim zdaniem ile ludzi, tyle odpowiedzi na pytanie a propos gier które nadawałyby się na konwent.
Nie uważam bym mało grał
.
Zaryzykuję stwierdzenie, że na pewno mniej ode mnie. Przejrzałem całość światowej twórczości i zagrałem choć przez chwilę w ABSOLUTNIE KAŻDĄ JEDNĄ grę wydaną (albo i nie wydaną) na: automaty (w tym Neo Geo), Neo Geo Pocket, WonderSwana, C=64, Atari 800, Atari Lynx, Atari Jaguara, MSX-a, Segę CD, Segę Game Gear, Segę Master System, Gameboya. Ponadto widziałem tego masę na Amigę, NES-a, SNES-a, Gameboya Color i Advance i jeszcze kilka innych, a z dnia na dzień coraz lepiej orientuję się w Sedze Mega Drive (obecnie zaczynam literkę F). Zatem uwierz mi - na starych gierkach NAPRAWDĘ się znam.
Po prostu uważam, że większość gier z tego okresu nie nadaje się na konwent.
A i ja zacząłem zastanawiać się nad zasadnością takiego kącika, skoro już teraz budzi takie kontrowersje.