Autor Wątek: Wasze ulubione systemy RPG  (Przeczytany 4561 razy)

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
Odp: Wasze ulubione systemy RPG
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Mar 2009, 14:06:39 pm »
1. Zew Cthulhu - za wszystko co z nim związane :P
2. Warhammer, Neuroshima - za grę :P

Bestia. Ja lubię śmiertelność postaci, nawet w Twoim sadystycznym wykonaniu. Wkurzają mnie ostatnio za to wszystkie systemy dworsko-szlacheckie. Same majątki, posiadłości, szlacheckość i "azaliż rychłoż zejdziem się znów milordzie, o rezerwuar und grosen pisuar". Juz wolałbym w D&D pograć (chociaż swoją drogą, w setting Darksun albo Ravenloft to bym pograł :D).

-- Jamnik Pucek

Offline Cardinal

• Aktywny użytkownik
  • Umieram za Polskę. Szkoda, że z głodu...
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Mar 2009, 17:47:32 pm »
To nie mój sadyzm tylko twórców gry :-X

Offline szmer

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Mar 2009, 13:40:21 pm »
Ehh ja się wyzwoliłem od tego nałogu już kilka lat temu :) i jestem zadowolony z tego ... choć wcześniej grałem dość intensywnie ...

Offline Hollow

• Nowy użytkownik
  • *
  • I eat you!
    • DA
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Maj 2009, 14:27:12 pm »
ogólnie wychowałem się na młotku, potem był D&D 3e, ale najbardziej do gustu przypadł mi Zew i WoDek (stary), nowego jeszcze nie próbowałem... bo nie mam z kim.
Neuroshima - nie była zła, tylko MG ZA bardzo improwizował...
Wiedźmin - dobry, tylko że wszystko opiera się na jednej postaci (koksu wiedźmaku)
L5K - też dobry, tyle że trzeba się dobrze wyuczyć danej etyki i sposobu "bycia" (bushido itp).
Star warsy - miła ale czasem się w systemie gubiłem ;p

No i to chyba wszystko... ubogie te moje granie ^^ A teraz brak mi chętnych do gry...
I ja ciebie też...

Offline M.I.S.I.E.K.

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Cze 2009, 14:06:06 pm »
Po poślizgu, po tym jak każdy mógł pobrać go legalnie za darmo z sieci nadciąga Exalted, który realizuje wszystkie aksjomaty fantastyki (zwłaszcza pierwszy :)), W ogóle najbliższy okres zapowiada się na naszym rynku ciekawie: Exalted mangowo-rozwałkowe aż do bólu (mam PDF system wygląda ciekawie), Klanarchia która ma szansę (w moim mniemaniu) zdefiniować na nowo dark fantasy w Polsce. Żegnaj jesienna gawędo, witaj fetish fantasy?, okaże się. Wolsung, moja osobista wisienka na torcie wydawniczym - Juliusz Verne był by dumny gdyby wiedział dla czego stał się inspiracją.
« Ostatnia zmiana: 03 Wrz 2009, 16:26:47 pm wysłana przez M.I.S.I.E.K. »

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Wrz 2009, 21:04:41 pm »
Ja też się cieszę, że wychodzą nowe systemy. Klanarchię nawet chciałem kupić, ale przespałem przedsprzedaż i potem zrobiła się dla mnie za droga - oby tylko tymczasowo :)

Czego mi ciągle brakuje, to dobrego systemu SF. Takiego czystego SF, bez czarów, telepatów itd.

Offline Hollow

• Nowy użytkownik
  • *
  • I eat you!
    • DA
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Wrz 2009, 13:12:48 pm »
Czego mi ciągle brakuje, to dobrego systemu SF. Takiego czystego SF, bez czarów, telepatów itd.

Taki z statkami kosmicznymi, marines, obcymi rasami i cała ta maszyneria... mi też brakuje.
I ja ciebie też...

Offline Madi

• Organizatorzy
  • Nowy użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Wrz 2009, 16:28:59 pm »
Ulubione?:)

Młotek
Earthdawn
Monastyr i Cthullu na 3 miesjcu:P

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Wrz 2009, 08:00:56 am »
No i stało się, wyszedł najbardziej oczekiwany system RPG tego roku czyli Wolsung ;> . Ktoś już położył łapki na nim? Ja za niedługo udaje się do kumpla po podręcznik, bo pewnie potrwa zanim dostanę swój ;) . Jak wszystko strawię, to można spodziewać się prezentacji systemu na konwencie :) .

Offline M.I.S.I.E.K.

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Wrz 2009, 19:07:39 pm »
Co do Wolsunga to teoretycznie jutro/pojutrze położę na nim swoje łapki więc jak dojdzie zrobię "pierwsze spojrzenie" na system i zamieszczę przemyślenia  (o ile nikt mnie nie uprzedzi:)).Mogę też pomagać w prezentacji systemu jeśli jakaś będzie.