A może znacie dobrych twórców offowych z gatunku fantasy/s-f, których warto byłoby na Porytkonie pokazać? Macie znajomych, którzy nakręcili świetny film i chcieliby go przetestować na wymagającej konwentowej publiczności? Chętnie pomożemy! 
W 2000 roku nakręciliśmy ze znajomymi film: "Morderca w Kaloszach". Film zgarnął bodajże 2 nagrody na konkursach amatorskich filmów. Był emitowany na 3 konwentach i zrobił furorę. Nie jest on niestety najlepszej jakości, bo nie dysponowaliśmy jeszcze odpowiednim sprzętem.
Jest to 3 część z serii filmów o Mordercy. Pierwsza nosiła tytuł "Morderca w kapciach", druga "Morderca w trampkach". Niestety nie przetrwały żadne kopie (przynajmniej oficjalnie). Trzecia część opowiada historię aktorów grających w pierwszych dwóch częściach. Jak dowiadujemy się z filmu, wszystkie wydarzenia z 1 i 2 są oparte na faktach. Niestety "Morderca w Tenisówkach" pojawia się w życiu aktorów. Okazuje się jeszcze groźniejszy i silniejszy. A co najgorsze, nie działa sam. Czy tym razem uda się pokonać Mordercę na dobre?

Mogę udostępnić za pomocą torrenta, jednak nie mam torrenta włączonego non-stop. Mogę również udostępnić na konwent