Autor Wątek: Konkurs "Fretek w Ogniu"/Guitar Hero  (Przeczytany 5455 razy)

Offline Asou_chan

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Konkurs "Fretek w Ogniu"?
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Lip 2009, 18:17:29 pm »
Jeżeli o mnie chodzi to jestem za pospolitym, dobrym Guitar Hero. I tak jak się wypowiedziano u góry - najlepiej zrobić zawody na Mediumie. A  co do wersji gry, myślę że najlepiej będzie jak do turnieju będzie użyte Guitar Hero III ;>

Offline Allu-FG

• Aktywny użytkownik
  • I'm a Wonderlust King!
    • FrontGracza
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Sie 2009, 10:26:09 am »
I tak jak się wypowiedziano u góry - najlepiej zrobić zawody na Mediumie. A  co do wersji gry, myślę że najlepiej będzie jak do turnieju będzie użyte Guitar Hero III ;>

Jestem ZA - zarówno jeśli chodzi o poziom jak i wersję gry  ;D
"There is a core and it's hardcore - All is hardcore when made with love - Love is a voice of a savage soul - This savage love is - Undestructable!"

www.FrontGracza.pl - Napędza Nas Pasja!

Offline Asou_chan

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Sie 2009, 12:24:17 pm »
No bo wiecie. Myślę, ze w GH III każdy grał, bo jest jest to wersja już dostępna od dawna na każdą platformę, a World Tour czy Metallicę już niekoniecznie każdy posiada. ;> a Medium jest uniwersalny. Mimo że osobiście wolę harda i experta, to myślę że nie każdy umie grać z tym piątym, pomarańczowym klawiszem :PP

A co do sposobu przeprowadzenia konkursu. Uważam, że najłatwiej byłoby tak zrobić: dwóch randomowych uczestników gra trzy piosenki:
- pierwszą łatwiejszą z poziomu 1-4.
- drugą trudniejszą  z poziomu 5-8
- trzecią z piosenek bonusowych (ale bez Through the fire and flames  - jeśli byłoby to GH III)

a Through the fire and flames byłoby już na sam koniec : zagrałoby tą piosenkę: zwycięzca i zdobywca II miejsca. Już nie na zasadzie turnieju, ale "koncertu finałowego".
« Ostatnia zmiana: 13 Sie 2009, 15:58:45 pm wysłana przez Asou_chan »

Offline Tuminure

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Sie 2009, 12:35:08 pm »
dwóch randomowych uczestników gra trzy piosenki
Wyobraz sobie ze randomowo wylosuje sie dwoch najlepszych graczy juz na samym poczatku. Przegrany tego duelu odpada na poczatku, podczas gdy przy innych zasadach osiagnalby 2 miejsce.

Podwojna eliminacja/tabelka to przymus w turniejach tego typu.

Offline Asou_chan

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Sie 2009, 12:58:04 pm »
Wyobraz sobie ze randomowo wylosuje sie dwoch najlepszych graczy juz na samym poczatku. Przegrany tego duelu odpada na poczatku, podczas gdy przy innych zasadach osiagnalby 2 miejsce.

Podwojna eliminacja/tabelka to przymus w turniejach tego typu.

Masz rację. Nie pomyślałam o tym aż tak do przodu.

Offline M.I.S.I.E.K.

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Wrz 2009, 10:26:47 am »
Witam!
Po pierwsze przepraszam wszystkich za tak długie nie pisanie...mogło się wydawać że olałem temat co jest nieprawdą. Po drugie widzę że większość ludzi woli rozegrać turniej w GH, jako iż nie posiadam konsoli w domu wolałem FoF'a. Vox Populi Vox Dei...proszę moderację o zmianę nazwy tematu na turniej GH. A jako iż według mnie najlepszą playlistę miała 3 to wiadomo w jakiego gramy. :)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
Odp: Konkurs "Fretek w Ogniu"/Guitar Hero
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Wrz 2009, 13:27:20 pm »
Prosiłabym o wstrzymanie się na razie z pomysłem, prowadzimy pewne rozmowy w sprawie GH. ;) Także na chwilę obecną Fretki bardziej wchodzą w grę. Ale to nic pewnego, więc nie porzucaj tego pomysłu kompletnie. :)

"Fishy go pook pook pook"

Offline M.I.S.I.E.K.

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Wrz 2009, 20:02:55 pm »
Prosiłabym o wstrzymanie się na razie z pomysłem, prowadzimy pewne rozmowy w sprawie GH. ;) Także na chwilę obecną Fretki bardziej wchodzą w grę. Ale to nic pewnego, więc nie porzucaj tego pomysłu kompletnie. :)
Kiedy negocjację się dokonają ogłoście je na forum to zgłoszę w końcu punkt programu :). Szkoda by ludziom smaku narobić a koniec końców nic nie zrobić, bo widzę ku swemu zdziwieniu że pomysł nie jest skrajnie niszowy:)

Pozdrawiam

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Wrz 2009, 20:11:43 pm »
Jak dobiegną końca, to będzie ładny news na głównej :P.

Offline Koshmaar

• Nowy użytkownik
  • *
  • Mam rozdwojenie jaźni. Ja też.
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Wrz 2009, 22:13:36 pm »
Ja też jestem za fretkami. IMHO najlepszym argumentem za, jest to iż FoF jest darmowy do ściągnięcia z netu, natomiast GH jest produktem komercyjnym, za który trzeba zapłacić (alternatywą jest piracenie ale to nie jest legalne). Konkluzja jest taka że potencjalnie więcej osób może zagrać w fretki :->

Przy okazji - na czym będzie grany konkurs - klawa czy gitara? pytanie pomocnicze: w fretki można grać na gitarze GH albo jakiejś innej?
I have low self-esteem. When I'm in bed with someone, I fantasize that I'm someone else.

Offline Asou_chan

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Wrz 2009, 15:07:27 pm »
Konkluzja jest taka że potencjalnie więcej osób może zagrać w fretki :->

Hmm.. niby FoF nie jest zły, ale osobiście wolałabym GH - i jak wcześniej kilka osób się wypowiedziało, chętniej by zagrali w GH, niż w FoF-a.. więc gdzie to "potencjalnie więcej osób?" ; >

a poza tym. Tak jak powiedziałeś - FoF-a można za free ściągnąć z neta na PC, więc właśnie frajdą byłoby zagrać w GH, kiedy nie jest już tak stricte super dostępne za darmo, nie sądzisz?

I co do sposobu - bezkonkurencyjnie jestem za gitarą ^^ na klawiaturze grać? neee!

Offline Tuminure

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Wrz 2009, 10:03:07 am »
Jeżeli istnieją już prace nad tworzeniem songlisty do FoFa, to szkoda by było gdyby turniej się nie odbył. Poza tym można zrobić 2 turnieje - z turniejem GH nie ma aż tylu problemów, co z turniejem FoF.

Tak jak powiedziałeś - FoF-a można za free ściągnąć z neta na PC, więc właśnie frajdą byłoby zagrać w GH, kiedy nie jest już tak stricte super dostępne za darmo, nie sądzisz?
Lol i tyle. To się nazywa faworyzowanie posiadaczy pieniędzy. Dla przykładu na turniejach Soul Calibura 4, postacie takie jak Vader i Yoda są zbanowane na turniejach tylko i wyłącznie dla tego, że są płatne (yoda jest za free na x360, vader jest za free na ps3).
« Ostatnia zmiana: 25 Wrz 2009, 10:04:51 am wysłana przez Tuminure »

Offline Asou_chan

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Paź 2009, 15:54:46 pm »
2 turnieje byłyby w porządku ; )  ale dalej jestem za tym żeby było to GH III.
__
Myślę, że podchodzisz do tego za poważnie ; > to nie musi być turniej na "śmierć i życie", tylko zabawa...

Offline M.I.S.I.E.K.

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Paź 2009, 19:50:23 pm »
WAŻNE: Z powodów niezależnych ode mnie nie pojawię się w tym roku na konwencie. Wszystkich zainteresowanych konkursem przepraszam, mam nadzieję że ktoś być może przejmie ten pomysł.

Pozdrawiam i życzę przyjemnej zabawy - mam nadzieję że za rok nic mnie nie powstrzyma

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Paź 2009, 06:15:24 am »
Oczywiście zachęcamy do przejęcia pomysłu, ale nie martwcie się - maniacy konsolowego grania muzycznego na pewno nie będą zawiedzeni. ;)

"Fishy go pook pook pook"