Autor Wątek: Propozycje atrakcji  (Przeczytany 10551 razy)

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
Odp: Propozycje atrakcji
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Mar 2009, 02:09:59 am »
Jaaajka:D tjaam:D Tylko miejsce gdzieś gdzie łatwiej bdzie jajecznicę usmazyć coby tego nie ścierać na mokro plus pisemne zgłoszenia drużyn z podpisem że nie ządają odszkodowania jak dostaną jajkiem po jajkach czy gdzie tam indziej:D

"Revenge." Has language ever created

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Mar 2009, 08:02:18 am »
Są 2 podstawowe trudności w realizacji tego pomysłu - a) sprzątanie po bitwie (bo nikt nie lubi, jak mu pod oknami jedzie zgniłym jajem) i b) umożliwienie całej bandzie uczestniczących w bitwie ludzi szybkiego umycia się po bitwie (bo nikt nie lubi siedzieć na prelekcji obok kogoś jadącego jajem :P)

Offline Fuyu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Mar 2009, 09:31:36 am »
Są 2 podstawowe trudności w realizacji tego pomysłu - a) sprzątanie po bitwie (bo nikt nie lubi, jak mu pod oknami jedzie zgniłym jajem) i b) umożliwienie całej bandzie uczestniczących w bitwie ludzi szybkiego umycia się po bitwie (bo nikt nie lubi siedzieć na prelekcji obok kogoś jadącego jajem :P)

Dobra, to ja mam pomysł! Niechaj zostaną jajka... A w kwestii umycia się wdrożmy pomysł z balonami z wodą! Takie dwuetapowe dwa ognie :D I Ile zabawy :>

Offline Gnom

• Aktywny użytkownik
  • Leglover
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Mar 2009, 11:14:19 am »
Dobra, to ja mam pomysł! Niechaj zostaną jajka... A w kwestii umycia się wdrożmy pomysł z balonami z wodą! Takie dwuetapowe dwa ognie :D I Ile zabawy :>
Albo w ogóle olejmy jajka, zróbmy z samymi balonami z wodą a później będziemy mogli chwalić się konwentem "z największą ilością umytych uczestników" :D

-- Jamnik Pucek

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Mar 2009, 17:01:23 pm »
Koncepcja doprzodowa , ale mnie sie i jedno i drugie podoba (hm , ciasta w sumnei fakt ,nie waliły)

Offline sikorka

• Nowy użytkownik
  • *
  • leśne dziwadło
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Mar 2009, 20:04:26 pm »
Jak jesień to jesień bitwa w błocie, błotem, na błoto, o błoto :P przynajmniej jajkami nie będzie jechać. A tak na serio to świetny pomysł z tą bitwą na balony, bo co do jajek to z doświadcenia wiem że mógłby być problem.

Ciach! W tym miejscu topic został podzielony - Misiekh
« Ostatnia zmiana: 28 Kwi 2009, 11:26:17 am wysłana przez Misiekh »

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Kwi 2009, 20:07:24 pm »
Ostatnio przeglądając atrakcje niektórych konwentów zauważyłem sporo nawiązań do programów rozrywkowych w tv, np. głośno zapowiadany na Balconie "Mam cosplay". Może na Porytkonie zrobić też jakąś przeróbkę/parodię programu, który ma dużą popularność w Polsce (pomijam whos line is it anyway bo ktoś to już zaproponował, trafnie z resztą) np. jak oni wyją (specyficzna, bardziej kameralna odmiana ultrastara) albo Narutardzi tańczą na lodzie :D

Offline yoshiko

• Nowy użytkownik
  • *
  • bu!
    • moje MySpace
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Cze 2009, 21:01:15 pm »
Ogólnie "około" rzecz ujmując, co do teatru, ja jestem tutaj w stanie coś wymyślić ;) więc temat obok ;)
"Są tylko chwile, gdy widzę jasno
Jaką drogą mam iść
Mijam przestrzenie
I ludzi, co gasną
Ciągle się rwie cienka nić
Snuję z niej plany, nie czując granic
Pomiędzy jawą a snem
Są tylko chwile -

Offline Gosia;D

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Sie 2009, 21:30:50 pm »
Koleżanka wybiera sią na Porytkon, była na 1 dzień w tamtym roku. Jako, że ma kiepski dostęp do internetu prosiła mnie abym zasięgneła opini forumowiczów co myślą o tym, by na konwencie pojawiło się stanowisko z tatuażami. Ale nie mam na myśli takich prawdziawych, tylko z hennej. Bo od dość długiego czasu zajmuje się tym i dodam do tego, że ma dość dłuży talent plastyczny (to moja i moich znajomych opinia, a nie jej opinia). Chciałam się dowiedzieć czy bylibyście tym zainteresowani i co mają na ten temat do powiedzenia organizatorzy. ;]
Varium et mutabile semper femina :)

Offline Stachu

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Sie 2009, 14:29:30 pm »
Ja mam także pytanie. Co myślą organizatorzy o małym koncerciku ^^. Jestem aktualnie bliskim kumplem zespołu "Train Ramp" i chłopaki pewnie bardzo by się ucieszyły gdyby dowiedzieli się że jest możliwość dania koncertu. Wystarczy wklepać w google i ma się ich myspace i wp.pl ;P. Są tam ich 2 piosenki a aktualnie pracują nad większą produkcją. Nie jest to Folk Metal, ale można się dużo po nich spodziewać. Jeśli uważacie że takie coś dało by się zorganizować w wolnym czasie (między czymś a czymś) to odpiszcie.

Offline Veshiesse

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Sie 2009, 14:59:28 pm »
Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, witam :) ściągnął mnie tu Bąku, jeszcze na wczorajszym Goblikonie.

Co do atrakcji, mam dwa pomysły:
1. Nocna wyprawa w miasto - o ile można takie coś zorganizować - uczestnicy mają zawiązane oczy, trzymają się za ręce i idą tam, gdzie poprowadzi ich dwóch przewodników. Brałam udział czymś takim ze 3 tygodnie temu i mówiąc szczerze, byłabym stanie zapłacić ówczesnym organizatorom, gdyby zechcieli zrobić to jeszcze raz :) W trakcie zabawy wynikają przeróżne śmieszne sytuacje, a największą frajdą jest to, że trzeba całkowicie zaufać osobie, którą ma się przed sobą i z zawiązanymi oczami pokonywać różne miejskie pułapki.
2. Nie wiem, czy napiszę to w odpowiednim temacie, ale mogłabym poprowadzić prelekcję o torturach postaci i działaniu na psychikę gracza w RPG i LARPach, o ile osądzicie, że znajdzie się grono zainteresowanych.

Pozdrawiam :)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Sie 2009, 16:01:04 pm »
Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, witam :) ściągnął mnie tu Bąku, jeszcze na wczorajszym Goblikonie.

Witamy:)

Co do atrakcji, mam dwa pomysły:
1. Nocna wyprawa w miasto - o ile można takie coś zorganizować - uczestnicy mają zawiązane oczy, trzymają się za ręce i idą tam, gdzie poprowadzi ich dwóch przewodników. Brałam udział czymś takim ze 3 tygodnie temu i mówiąc szczerze, byłabym stanie zapłacić ówczesnym organizatorom, gdyby zechcieli zrobić to jeszcze raz :) W trakcie zabawy wynikają przeróżne śmieszne sytuacje, a największą frajdą jest to, że trzeba całkowicie zaufać osobie, którą ma się przed sobą i z zawiązanymi oczami pokonywać różne miejskie pułapki.

Niemożliwe, bo nie będziemy w stanie wziąć odpowiedzialności za to, co dzieje się poza terenem szkoły.

2. Nie wiem, czy napiszę to w odpowiednim temacie, ale mogłabym poprowadzić prelekcję o torturach postaci i działaniu na psychikę gracza w RPG i LARPach, o ile osądzicie, że znajdzie się grono zainteresowanych.

Zgłoszenia punktów programu najlepiej przesyłać na: program@porytkon.irpg.pl według wytycznych zawartych tutaj. Tam już zajmą się Tobą kompetentne osoby.:)

"Fishy go pook pook pook"

Offline krausersan

• Aktywny użytkownik
  • Go To DMC!!!
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Sie 2009, 22:41:41 pm »
A może dałoby się zorganizować taki nocny bieg na terenie szkoły? Np. przez jakieś niewykorzystane części budynku, aulę, boisko itp.? Nie wiem jak prezentują się te części szkoły dlatego pytam.

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Sie 2009, 22:53:34 pm »
Praktycznie nie ma niewykorzystanych części budynku. Jak coś nie będzie dostępne dla uczestników to dla organizatorów i tak stanowi witalną i dogadaną z szkoła przestrzeń ;)

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Sie 2009, 01:47:11 am »
Generalnie staramy sie na maxa wykorzystac kazda piędź kwadratową powierzchni i w tym cały problem.Niby zawsze sie da cośtakiego pokombinowac w póóóźną noc (długa tradycja Alienów , Zombiaków etc) , ale do tego jest potrzebny ktoś kto to poprowadzi koło 3 w nocy. Zazwyczaj robił to niżej podpisany ale cośsie b oje że w tym roku z oczywistych przyczyn nie dam rady. Może jednak sie okaże, że obowiązkó bdę miał mniej niż się bojęi w takiej sytuacji można pokminic nad czymś takim. Ale to pewnie bdą pkty programu któych w programie nie ma i trzeba bdzie śledzic scianę ogłoszeń albo szukac wydzirającego sie o 1szej w nocy mnie:P
Tym niemniej dzięki za pomysłą bo na terenie skzoły może by fajnym urozmaiceniem do Aliena czy ZOmbiaków:D
PS.Siema Veshiesse XD