Autor Wątek: Propozycje atrakcji  (Przeczytany 10293 razy)

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
Odp: Propozycje atrakcji
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Gru 2008, 21:18:49 pm »
Mechwarrior :D
Coś podobnego było na którymś Imladrisie, pewnie też na innych konwentach się pojawiało. Wykonalne. Jakieś szczegóły, pomysły na urozmaicenie? ;) <Do notesu, do przemyslenia>

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Gru 2008, 21:59:29 pm »
Może jakieś epickie itemki u orgów/helperów/ustalonych osob, które dają epickiego powera mechom, a które można zdobyć wykonując epickie questy?? Itemki typu super power butelka-działko (taśma klejąca i już zamontowane) albo dopalacz z Żywca.

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Gru 2008, 14:12:00 pm »
Cośalaa - pod-racery tylk ozamiast pod-racerów mechy? (jak na Imlalu)
Koncepcja fajna - tylko do tego teżtrza by znaleźc kogos chetnego poswieceniu sie temu:D
Any volunteers?

"Revenge." Has language ever created

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Gru 2008, 18:00:20 pm »
Volunteers? Nie wydaje mi się ;) . Ale jak znajdą się chętni do prowadzenia tego na zasadach LARP'a nieustającego, why not? :)

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Gru 2008, 21:09:41 pm »
Zawsze mogę się szlajać jako udzielacz dostępu do danego uber-dopalacza. Mam ze sobą garść żetonów/kartek albo czegokolwiek niewielkiego. Kiedy ktoś wykona moje zadanie dostanie wylosowaną karteczkę/żeton lub co tam wymyślimy. Trochę papierów ze spisem dopalaczy z przydzielonymi karteczkami i można prowadzić magazyn uber-itemków.

Offline Aquilion

• Nowy użytkownik
  • *
  • To NIE jest Pokemon...
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Gru 2008, 17:26:23 pm »
Ja się mogę troche przy tym pobawić  ;D

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Gru 2008, 15:25:10 pm »
Dobrze byłoby ograniczyć liczbę startujących mechów, bo mimo wszystko 50 kolesi biegających w kartonach po konwencie to troszkę nie teges i trzeba by ich ogarnąć - Nie chciałbym, żeby rzuciło się na mnie 20 kolesi naraz chcąc questa na uber ajtem... Albo zamiast questów na udostępnienie uber ajtema to wymyślić walutę i questami zarabiać na nie ^^ jakby co, to mogę to jakoś pozbierać do kupy i spisać jako-taką podróbę systemu. Wystarczy, że zgodzicie się (ale nie będę głównym prowadzącym... jedynie helperem)

Co do innych pomysłów:
Konkurs na wymyślenie najbardziej porytego tańca, który potem wszyscy będą tańczyć xD. Byłoby wielkie show przed albo po cosplayu (żeby Maina do tego wykorzystać).

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Gru 2008, 21:20:49 pm »
Skoro to jest Porytkon czyli Poryty konwent czyli konwencja typowego szaleństwa, rycia psychiki i wariatów, to może zorganizować konkurs na zrobienie z siebie największego wariata wizualnego i charakterowego (ale bez przesady żeby conplace'u nie rozwalić ani się nie pozabijać)?

Plus proponuję konkurs na instant scenkę ^^ Skoro na Konwencie sami-wiecie-którym (nie wypowiadam jego nazwy, bo jest straszna) był konkurs instant cosplay, to może zrobić instant skecz?

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Gru 2008, 08:06:08 am »
Porytkon nie posiada żadnej konwencji od 2 edycji. I nie wiem kto wymyślił że Porytkon to poryty konwent, bo jak dla mnie to inny konwent. Prościej mówiąc usilne wciskanie nam porytości będzie ignorowane.

Offline Levi

• Administrator
  • Nowy użytkownik
  • Zawodowy opierdalacz
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Gru 2008, 10:14:12 am »
Co do derby :

Bąku miło by było gdyby wyżej wspomniane derby odbyły się tak w środku konwentu aby jak najwięcej osób mogło na nie przyjść.

Co do Mechów :

Jak  już się tak rozpowiedzmy to może by zrobić z tego LARPA nieustającego  (chociaż na Imladrisie kiedyś było coś bardzo podobnego ) tylko nie wiem czy teki larp wpasowuje się  w klimat kona.

Dywagacje na temat motywów przewodnich Porytkonu wylądowały w śliczniusim kotle spamowym. Można je tam sobie do woli prowadzić dalej.
« Ostatnia zmiana: 23 Gru 2008, 15:08:37 pm wysłana przez Jassmina »

Offline Bąku

• Organizatorzy
  • Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Gru 2008, 15:29:29 pm »
W sprawie derby - problem jest taki - juz zresztą rok temu kminiliśmy - soboty są zazwyczaj zarąbane programme - w niedziele jest juz tego troszeczkę mniej nasycenie - co wiecej zachęca to ludzi żeby jednak zostali w niedziele te 2h dłużej. Dlatego niedziela z rana się wydaje naturalną koleją rzeczy najlepszym momentem.

"Revenge." Has language ever created

Offline jar_pen

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Mar 2009, 23:17:08 pm »
Fajnie by było jeszcze raz powalczyć takim czymś chociażby na podwórku.
http://picasaweb.google.pl/Alhanthalas/DF#5219897862028804850
Mistrza Yody pewnie nie skombinujecie ale walki na takie miecze były fajne :)

Dodatkowo fajnym pomysłem może być bitwa na jajka XD taki mały mix odnoście tortowego pyrkonu. Oczywiście obowiązkowo każdy sam sobie kupował by jaka, coś dla ochrony oczu choćby okulary też by się przydało to by  było poryte i fajne za razem XD Ostatecznie można się pokusić o oryginalność i jak była gra że były dwie drużyny, każda miała matkę i ileś tam osób w pewnym prostokącie to z jajkami to zrobić XD

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Mar 2009, 23:26:06 pm »

Dodatkowo fajnym pomysłem może być bitwa na jajka XD taki mały mix odnoście tortowego pyrkonu. Oczywiście obowiązkowo każdy sam sobie kupował by jaka, coś dla ochrony oczu choćby okulary też by się przydało to by  było poryte i fajne za razem XD Ostatecznie można się pokusić o oryginalność i jak była gra że były dwie drużyny, każda miała matkę i ileś tam osób w pewnym prostokącie to z jajkami to zrobić XD

Bitwa na jajka ... podoba mi się :D . Ale może być problem z realizacją, niestety ;) .

Offline Muscat

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Mar 2009, 08:04:57 am »
Ostatecznie można się pokusić o oryginalność i jak była gra że były dwie drużyny, każda miała matkę i ileś tam osób w pewnym prostokącie to z jajkami to zrobić XD

Hej! To się nazywało "Dwa ognie". Pół dzieciństwa na to zmarnowaliśmy (moje pokolenie). Oczywiście używało się piłki do siatkówki, nie jajek :)

Offline Fuyu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Mar 2009, 14:13:03 pm »
Sama gra jest w porządku. Idea jajek też jest interesująca, ale... Kiedy się dostanie takim jajem, nieco boleć może. Może coś bardziej subtelnego? Gdyby Porytkon odbywał się latem, możnaby było pomyśleć np. o balonikach z wodą :) A że to koniec października, może być już nieco chłodno.