Autor Wątek: Propozycje atrakcji  (Przeczytany 10289 razy)

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
Propozycje atrakcji
« dnia: 04 Gru 2008, 22:18:43 pm »
A może jest coś okołokonwentowego, okołofantastycznego lub okołoerpegowego (a może w ogóle około), co chcielibyście zobaczyć na Porytkonie? Koncert/warsztaty/pokaz, jakiego nie było jeszcze w historii fandomu, albo po prostu zabrakło Wam tego na poprzednich Porytkonach? Napiszcie tutaj, a my postaramy się mądrze te pomysły wykorzystać...

"Fishy go pook pook pook"

Offline Muscat

• Użytkownik
  • **
Odp: Propozycje atrakcji
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Gru 2008, 23:15:12 pm »
Nie jest to całkiem nowość, ale tego mi zawsze mało na konwentach: przedstawienia teatralne. Fantastyczne, rzecz jasna.

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Gru 2008, 14:15:40 pm »
Ja jeszcze nie spotkałem się z konwentem, gdzie w nocy zrobiono by wielkie ognicho i wszyscy siedzieliby w kręgu. Dokładnie i dosłownie wszyscy - Fantaści i Mangowcy ^^ taki miły akcent ^^

Offline Misiekh

• Ekspert
    • Bestiariusz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Gru 2008, 14:35:22 pm »
No na stacjonarnych takie rzeczy się w sumie nie zdarzają :). Do przemyślenia, choć to nie będzie łatwe (w sensie ognisko, a nie przemyślenie :P).

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Gru 2008, 09:54:49 am »
Dodatkowo w ognisku przeszkadza data październikowa... Jak się coś takiego zorganizuje, to niekoniecznie do końca w programie, a pocztą pantoflową ;) .

Offline Fuyu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Gru 2008, 10:50:33 am »
No fakt, ogniska to raczej rzadko się zdarzają, czasem ludzie zadowalają się zwykłym grillem...
Zresztą, macie tam jakieś miejsce w okolicy potencjalnych budynków, w których się konwent odbędzie, gdzie można takie ognisko zrobić?

Nawet na nieformane ognicho sie pisze :) Jeśli czas będzie i jeśli mnie puszczą :P

Scalone 2 posty. - Misiekh
« Ostatnia zmiana: 07 Gru 2008, 11:58:32 am wysłana przez Misiekh »

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Gru 2008, 21:34:20 pm »
Spam poleciał w kosmos (przez przypadek też post Bestii, przepraszam!). Bez palenia kościołów, prosimy ;)

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Gru 2008, 16:58:12 pm »
Ognisko jako tako raczej odpada, z powodów problemów zorganizowania takiego czegoś. Za to myślę że można liczyć na integracyjny wieczór w knajpie przy piwku/soczku, jedzeniu i tym podobnych pierdołach! :)

Offline Muscat

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Gru 2008, 19:59:17 pm »
A może jest coś okołokonwentowego, okołofantastycznego lub okołoerpegowego (a może w ogóle około), co chcielibyście zobaczyć na Porytkonie? Koncert/warsztaty/pokaz, jakiego nie było jeszcze w historii fandomu, albo po prostu zabrakło Wam tego na poprzednich Porytkonach? Napiszcie tutaj, a my postaramy się mądrze te pomysły wykorzystać...

Hmmm... Diable, toś nic nowego nie wymyślił... (wytłuszczenie sugeruje góralski akcent)  ;D

Oczywiście "nowe" nie znaczy dobre, "nic nowego" nie znaczy, że nie chcemy!!!

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Gru 2008, 20:03:25 pm »
Owszem, ale chciałem uciąć w ten sposób rozmowy o ognisku ;) . Ale inna bajka, że na bardzo małej ilość konów spotykam się z OFICJALNĄ imprezą w knajpie w trakcie konu :) . W sumie pierwszy raz spotkałem się w tym roku na ostatnim Constarze gdzie w knajpie orgowie żegnali konwentowiczów :) . Ja wiem że ty babcia fandomu, i pewnie wskażesz mi masę konów gdzie coś takiego jest, ale ci... :D

Ja najlepsze swoje pomysły zostawiam na niespodziankę :) . Zobaczycie w przyszłości co wymyśliłem :P .

Offline Muscat

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Gru 2008, 20:11:19 pm »
Owszem, ale chciałem uciąć w ten sposób rozmowy o ognisku ;)

Fakt, przydałoby się wreszcie.

Cytat: Diabel
Ale inna bajka, że na bardzo małej ilość konów spotykam się z OFICJALNĄ imprezą w knajpie w trakcie konu :) [...] Ja wiem że ty babcia fandomu, i pewnie wskażesz mi masę konów gdzie coś takiego jest, ale ci... :D

Mało, oj mało, jeździsz, wnusiu, na konwenty  :D

Offline Ramroyd

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Gru 2008, 20:47:29 pm »
Może jakiś turniej w stylu "You can dance: Fantaści VS Mangowcy" ?? Przekonamy się, kto ma ciekawszy styl tańca

Offline Jassmina

• Ekspert
  • Kitty sleepin'
    • Porytkon 3 1/3
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Gru 2008, 21:16:48 pm »
Ja najlepsze swoje pomysły zostawiam na niespodziankę :) . Zobaczycie w przyszłości co wymyśliłem :P .

Wymyśliliśmy :>

Offline Aquilion

• Nowy użytkownik
  • *
  • To NIE jest Pokemon...
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Gru 2008, 21:17:40 pm »
A co byście powiedzieli na zespoły po kilka osób, które przez cały czas trwania konwentu budują robotowate machiny z czego popadnie (puszki od piwa, pudełka od pizzy itp), a potem na zakończenie jest turniej mega walk robotów? Wygrywa ten, któremu jak najwięcej częściu zostanie :D

Offline Diabeł

• Admin = buc!
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Gru 2008, 21:18:08 pm »
Pisałem tylko w swoim imieniu, dlatego użyłem takiej formy! :P