Autor Wątek: LARP Star Wars: “Zakazane porozumienie”  (Przeczytany 174 razy)

Offline Miodowa Wróżka

• Moderator
  • Użytkownik
  • ...(L) rpg...
LARP Star Wars: “Zakazane porozumienie”
« dnia: 20 Lis 2011, 22:57:41 pm »
 W 2000 BBY nastąpiła czwarta wielka schizma i odrodzenie nauk Sithów rozpoczynając tysiąclecie nieprzerwanych wojen, gwałtownej recesji związanej z wyczerpaniem się dotychczas eksploatowanych zasobów naturalnych i bankructwa setek megakorporacji. Na niektórych obszarach cywilizacja zaczęła zanikać, a obszary Republiki po raz pierwszy od tysiącleci zaczęły się kurczyć.

Stara republika stanęła na skraju upadku, skorumpowana, przeciążona biurokracją, niezdolna do samodzielnego powrotu do sprawności. Powstałe przez dziesiątki tysiącleci skostniałe struktury prawne i zwyczaje czyniły Republikę łatwą zdobyczą dla błyskawicznie rosnącego Imperium Sith.

W obliczu ostatecznej porażki Senatorzy Coruscant, Dantooine, Senator Telos i zewnętrznych rubieży zebrali się z ostatnimi żywymi członkami rady Jedi, by ustalić rozwiązanie ostateczne tragicznej sytuacji- obalenie słabego rządu i ukształtowanie jednostki specjalnej zabójców, która być może zdoła załamać strukturę Imperium Sith od środka...

Czwarta schizma zastraszająco zmieniła Zakon Jedi od wewnątrz, zmuszając ją do sięgania po metody własnego wroga w stoczeniu walki o przetrwanie. Pozostaje pytanie, czy poświęcenie zdoła uratować Zakon i Republikę, czy pozwoli Ciemnej Stronie Mocy na ostateczny triumf.

Klimat: narratywizm/polityka
Czasy: Stara republika
Forma gry: 3 Akty z otwartym podziałem na sceny. Każdy gracz odgrywa 2 postacie, z których jedną polityczną, drugą nastawioną na akcję.

MG: Dominik ‘Dracan’ Dembinski, Jakub ‘Tao Silver’ Gryca, Kacper ‘The_Wizard’ Fąfrowicz

Czas trwania: 4-5h

Offline Dracan

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: LARP Star Wars: “Zakazane porozumienie”
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lis 2011, 13:18:15 pm »
Bardzo dziękuję wszystkim uczestnikom LARPa za chęć spędzenia aż 7 godzin gry w uniwersum Star Wars (+1h wprowadzenia...), aż do samego świtu. Mam nadzieję, że wam się scenariusz podobał, bo tym, co na tym LARPie dokonywaliście jestem po prostu zachwycony.

Nigdy bym nie pomyślał, że ten scenariusz wyjdzie aż tak dobrze- a to właśnie dzięki wam ^^ Dzięki!

Dla zainteresowanych tą grą, którym nie udało się załapać na premierze Porytkonowej- postaram się zrobić tego LARPa na jeszcze kilku konwentach, więc nie była to zdecydowanie ostatnia szansa. Więcej informacji na ten temat znajdziecie zresztą na www.rpg.cieszyn.pl na forum!

Niech Moc będzie z wami!
Dracan

Offline Dart_Horus

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: LARP Star Wars: “Zakazane porozumienie”
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lis 2011, 18:00:36 pm »
To my dziękujemy Tobie. LAPR poprowadzony naprawdę na najwyższym poziomie. Scenariusz przygotowany z dbałością o najmniejsze szczegół, a zarazem tak aby nawet totalny laik mógł to odegrać. Wielkie dzięki za wspaniałe godziny zabawy. Mam nadzieje, że za rok znów się spotkamy.
Niech Moc Będzie z Tobą
Darth Horus